RECENSIE: Rich Wyman - Embrace

Rich Wyman - Embrace DVD
2007-07-10 Rich Wyman heeft iets met Nederland. Dat blijkt direct al bij bestudering van de tracklist van deze DVD. Zo staan fragmenten van een optreden in Salt Lake City vermeld naast tracks afkomstig uit Delft (Westerpop, 2000) en Assen (Mercurius Theater, 2003). En mocht je dat ontgaan zijn, Rich Wyman opent de DVD direct met een anekdote waarin hij refereert naar een ontmoeting met Ilse de Lange. Zijn eerdere bescheiden Top 40 hits ‘So what’ en ‘Little things’ toonden eerder al aan dat Nederland kennelijk ook iets met Wyman heeft.

De zanger/pianist toont op deze DVD aan een echte Amerikaanse entertainer te zijn. Hij neemt het applaus van het publiek maar wat graag in ontvangst, en weet het publiek soms aardig op te zwepen. Maar Rich Wyman is dan ook een typisch Amerikaanse act. Zijn AOR-achtige songs zullen er bij het Amerikaanse publiek ingaan als koek. Hij heeft gewerkt met muzikanten als Eddie van Halen, en ook zijn band bestaat uit louter topmuzikanten. In uitgesponnen songs als ‘Blinded by pain’ en ‘Last time I fell’ haalt hij het beste uit zijn band naar boven. En ja, toevallig zijn dat net twee songs van zijn optreden op Westerpop in Delft.

Als afwisseling van de songs met zijn band komen er ook een aantal solo stukken van Wyman langs. Hoewel ze niet allemaal even memorabel zijn, toont Wyman hiermee wel (opnieuw) aan een virtuoze pianist te zijn. Wat wel aardig is, is dat hij de songs inleidt met een korte anekdote over de aanleiding van de songs. Zo gaan met name deze solo stukken toch net even wat meer leven. Wel moet Wyman af en toe oppassen niet over the top te gaan met zijn stem. Hij heeft van zichzelf al een behoorlijk rauwe stem, maar als hij deze dan ook nog eens extra dik aanzet wil hij nog wel eens gaan klinken als een overspannen Bryan Adams.

Deze DVD is vooral te bestempelen als degelijk, weinig verrassend maar wel van hoogstaande kwaliteit. Als AOR-rock jouw ding is, haal je met deze DVD een prima document in huis. Als bonus is bij de DVD ook een CD toegevoegd, met drie extra songs.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Rich Wyman Label:Rich Wyman Rocks Partners
Sally Forth - Ten

Various - Ten Years of Sally Forth Records: Ten!Geen DVD van een band, maar één van een platenlabel. Het Nederlandse Sally...

QOTSA - Era Vulgaris

Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris Een nieuw deel van het stenen tijdperk, de vulgaire tijd, is aangebroken en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT