RECENSIE: Mint Julep - Stray Fantasies

Mint Julep
2020-06-26 Oh jee, toch niet weer zo’n koppeltje dat maar geen genoeg van elkaar kan krijgen? In dit geval gaat het om Keith Kenniff en zijn vrouw Hollie, die samen muziek maken onder de naam Mint Julep. Hun samenwerking komt voort uit een fantasie van Keith om zijn vrouw te horen zingen. Stray Fantasies is alweer het vierde album sinds hij haar overhaalde in 2007. Net als op eerdere albums, resulteert dat in dreampop die niet echt in staat is om te betoveren. Tegen de tijd dat de plaat is uitgedraaid, is de muziek al uit je hoofd verdwenen.

De regelmatige lezer van Podiuminfo kan Keith kennen van zijn soloproject Goldmund. Ook onder de naam Helios timmert hij aan de weg. Goldmund is het vehicle voor zijn neoklassieke pianowerken. Helios is de elektronische tegenhanger. Hij maakt prachtige luisterwerken. Met Mint Julep produceert hij muziek die een traditionelere popstructuur heeft. Op Stray Fantasies legt hij duidelijk zijn voorliefde voor de vroege synthesizer bloot. De sound zit dicht tegen Synthwave aan, maar Mint Julep is minder bezig om zo klassiek mogelijk te klinken. De zangstijl van Hollie moet je ding zijn. Als je houdt van flink wat galm, een beetje echo en misschien een snufje autotune over een vrije vlakke praatzang die niet echt op de voorgrond durft te komen, dan hoef je niet verder te zoeken. Met zowat vier minuten voor elk liedje, worden de eenvoudige deuntjes flink uitgesponnen. Het had alles bij elkaar makkelijk een kwartier korter gekund, zonder een wezenlijk verschil te maken.

Zijn er dan echt geen stellen die muziek van enige betekenis maken? Natuurlijk wel. Jack en Meg White van de White Stripes bijvoorbeeld. Of Chris Frantz and Tina Weymouth van de Tom Tom Club, beter bekend als de ritmesectie van de Talking Heads. En niet te vergeten het dubbelloops huwelijk van ABBA, om het bij popmuziek te houden. Het kan dus zeker. In dit geval zou je willen dat de Kenniffs hun fantasieën voor zichzelf hadden gehouden. Laat Hollie – als Keith lekker aan zijn soloprojecten werkt – lieve woordjes in zijn oor fluisteren, maar denk niet dat de rest van de wereld daarop zit te wachten. Op zich best lekkere muziek, maar de zeer middelmatige zang trekt al het leven eruit.
Recensent:Dave Stam Artiest:Mint Julep Label:Western Vinyl
Cover Nap Eyes - Snapshot Of A Beginner

Nap Eyes - Snapshot Of A Beginner Nap Eyes is een Canadese indierockband uit Halifax, Nova Scotia. Na...

Cover Nnamdï - BRAT

Nnamdï - BRAT Als je tegenwoordig met pijn en moeite drie pianotoetsen en twee gitaarsnaren...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT