RECENSIE: The War On Drugs - Live Drugs

TWOD
2021-02-06 The War On Drugs blijft een bijzonder fenomeen. De band van Adam Granduciel (en voorheen Kurt Vile) uit Philadelphia heeft zich gespecialiseerd in het maken van lang uitgesponnen rocksongs waarin hoegenaamd weinig verheffends gebeurt. Toch (of juist daarom) hebben de songs een hypnotiserende uitwerking op veel luisteraars. Of je valt erbij in slaap, dat kan ook!

The War On Drugs bestaat naast frontman Adam Granduciel (zang/gitaar) uit vaste krachten Charlie Hall (drums), Robbie Bennett (keyboards) en David Hartley (basgitaar). Op het podium worden ze bijgestaan door Jon Natchez (saxofoon en keyboards) en multi-instrumentalist Anthony Lamarca.

Met hun derde studioalbum Lost In The Dream uit 2014 brak de band door naar een groter publiek en deed dat met opvolger A Deeper Understanding nog eens dunnetjes over. Het zwaartepunt van Live Drugs ligt op nummers van deze twee albums, aangevuld met ‘Buenos Aires Beach’ van debuutalbum Wagonwheel Blues en een weinig opzienbarende cover van Warren Zevon (‘Accidentally Like A Martyr’).

Je hoort op Live Drugs een band die goed op elkaar is ingespeeld. Met het podiumgeluid wordt de geluidskwaliteit van een studioalbum benaderd. Het aanwezige publiek is achter in de mix weggestopt waardoor het album geen echte live ervaring oproept. Het album vormt wel een mooi overzicht van de laatste jaren van de band. Een greatest hits album waarop alle publiekslievelingen voorbij komen (‘Red Eyes’, ‘Pain’, ‘An Ocean Between The Waves’, ‘Under The Pressure’).

Als Granduciel gepassioneerd klinkt (zoals op ‘Under The Pressure’) dan zit zijn stemgeluid ergens tussen dat van Mike Scott (The Waterboys) en Bruce Springsteen in. En als we op ‘Eyes To The Wind’ achtereenvolgens worden getrakteerd op een mondharmonica- en saxofoonsolo, dan is een vergelijking met The Boss en zijn E-Street Band helemaal snel gemaakt. Live Drugs is een prima live album voor de liefhebbers van de band en voor laatkomers een mooie kennismaking met het oeuvre van The War On Drugs.
Recensent:Bart Slaats Artiest:The War On Drugs Label:Eigen Beheer
Lee Fields

Lee Fields & The Expressions - Big Crown Vaults Vol. 1 Lee Fields & The Expressions brengt met Big Crown Vaults Vol. 1 een...

Cover Lambchop - Trip

Lambchop - Trip In de tijd dat meerdere artiesten zich toeleggen op een album met covers...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT