RECENSIE: Palberta - Palberta 5000

Palberta
2021-02-14 Palberta is een damestrio uit NYC dat sinds 2014 aan de weg timmert. De laatste jaren brengt Palberta haar platen uit bij Wharf Cat Records (o.a. Endless Boogie). Palberta5000 heet het nieuwste schijfje van Palberta.

De dames van Palberta hebben een voorliefde voor punkrock en zijn naar eigen zeggen ook niet vies van een dosis pop. Dat betekent echter niet dat de gouden melodieën je speakers uit klateren.

Pakkende songs ontbreken en de rammelende sound van Palberta is geen gimmick, maar het gevolg van een beperkte instrumentbeheersing. De drumsound van Nina Ryser is rechttoe, rechtaan: boem, tsjak, boem, tsjak. Bassiste Lily Koningsberg lijkt net uit het oefenhok te zijn gekomen om trots haar eerste bastonen aan haar bandgenoten te laten horen. En zangeres Ani Ivry Block heeft een weinig in het oor springende zangstem. Haar gitaarsound klinkt rudimentair met een tegendraads randje.

In 38 minuten passeren zestien, weinig opzienbarende nummers de revue. De plaat trekt dan ook kabbelend aan je voorbij. De vierde track, ‘The Cow’, houdt de aandacht enigszins vast en doet denken aan een kinderliedje. De hakketakkerige poging om van ‘All Over My Face’ een punkfunknummer te maken, levert tenminste nog een glimlach op en verdient daarom een eervolle vermelding. Maar daarmee zijn we ook al bijna aan het einde van de plaat.

Gelukkig heeft Palberta de beste popmelodie bewaard voor afsluiter ‘Before I Got Here’. Als bonus is het nummer ook nog voorzien van een lekker rollende baslijn.

Met drie uit zestien levert dat een magere score op. Palberta5000 wordt dan ook zeker geen album voor veelvuldige draaibeurten in de woonkamer. De plaat wakkert wel de honger aan naar livemuziek in kleine, zweterige clubs. En dat is ook wat waard!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Palberta Label:Wharf Cat Records
Cover Molchat Doma - Monument

Molchat Doma - Monument Molchat Doma uit Wit-Rusland is zo lekker normaal gebleven. Het afgelopen...

Cover Las Lloronas - Soaked

Las Lloronas - Soaked Hoe goed kan straatmuziek over komen als deze in een geluidsstudio wordt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT