RECENSIE: Against Me! - New Wave

Against Me - New Wave
2007-08-12 Als je in de David Letterman Show mag optreden dan ben je groot. En zal je alleen nog maar groter worden. Eind deze maand is het zover voor Against Me! De reden van de uitnodiging is hun nieuwe album New Wave.

Verschillende fans en critici hadden grote twijfels bij de overstap van de band naar een major label. Major en Punk lijken op het eerste gezicht totaal niet samen te gaan, maar Against Me! durfde de stap te nemen en dat heeft ze een prima nieuw album opgeleverd.

Tekenen bij een major label heeft verschillende voordelen. Eén daarvan is dat je meer kans maakt op een bekende producer. Het was dan ook niemand minder dan Butch Vig die de knoppen van de mengtafel beheerde tijdens de opnames van New Wave. Zijn invloed is op dit nieuwe album dan ook duidelijk hoorboor. Het album klinkt minder scherp dan de voorgaande. Wat meer rock en minder punk. Daardoor zal het ook meer kans van slagen hebben bij het grote publiek. Hoewel de scherpe randjes van de muziek zijn gehaald zijn de kritische teksten gebleven. Luister maar naar ‘White People For Peace’ en ‘Americans Abroad’.

De critici hoeven zich geen zorgen meer te maken en de fans kunnen zeer tevreden zijn met dit nieuwe album. En het belangrijkste is dat Against Me! haar geloofwaardigheid heeft behouden. Kortom, een lekker plaat hoor!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Against Me! Label:Warner
Paramore - Riot!

Paramore - Riot!Punkchicks met een lekker bekkie, het is bijna een garantie tot succes....

Ash - Twilight of the Innocents

Ash - Twilight of the Innocents Ash , Noord-Ieren met poppunk/powerpop roots, zijn alweer een tijdje een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT