RECENSIE: TV Priest - My Other People

TV Priest
2023-04-17 Het debuut van TV Priest werd twee jaar geleden groots onthaald. Het Britse kwartet werd met het uitbrengen van Uppers gezien als de langverwachte en zeer oprechte muzikale reactie op alles wat nep is in de media waarin alles wordt verdraaid en gemanipuleerd. Cynisme en bitterheid in combinatie met een flinke partij rammelende rock, beukende grooves en noise veroorzaakten een prettig opwindend gevoel, dat vooral bij de live-optredens het nodige bleek los te maken. TV Priest bleek een gewilde act te zijn voor diverse festivals waar al direct een groot publiek kennis kon maken met de intensiteit van de herrieschoppers, onder leiding van frontman Charlie Drinkwater. In vrijwel alle recensies kwam, merkwaardig genoeg, de vergelijking met IDLES voorbij. Die waren toevallig ook erg boos en gefrustreerd, maar het bleek hoe dan ook het juiste moment voor het Londense kwartet om door te pakken en, geef ze eens ongelijk, net zo makkelijk mee te hobbelen op de nieuwe ‘postpunk-golf’. De pandemie gooide roet in het eten, maar de band besloot al snel om te werken aan de opvolger, die moest er toch al komen, om zodoende weer zo snel mogelijk de draad op te pakken en met extra munitie op zak het live-publiek te kunnen bestoken met nog meer grof geschut.

Die opzet lijkt met het uitbrengen van My Other People behoorlijk goed gelukt. Maar liefst twaalf nieuwe tracks zijn er terecht gekomen op de opvolger en wat daarbij opvalt is dat het weliswaar nog steeds behoorlijk donker klinkt, maar dat er tegelijkertijd een toegankelijk geluid is neergezet. Uitschieters zijn het opzwepende ‘Bury Me In My Shoes’, het strakke ‘It Was A Gift’ en het ontspannen gezongen ‘The Breakers’, met daarin pakkende lyrische gitaaruithalen die alle kanten dreigen uit te schieten, maar die verrekt lekker in elkaar steken. Regelmatig durft de band gas terug te nemen. Neem de prachtige afsluiter ‘Sunland’, zonder de focus te verliezen en daarmee de sfeer van het album teniet te doen. De fans van het eerste uur kunnen opgelucht ademhalen, maar met deze nieuwe worp zal zich bovendien een nieuwe fanschare aandienen.
Met My Other People is TV Priest er in geslaagd om met meer muzikale variatie het geluid te verbreden, waardoor het zich weet te onderscheiden van alle opkomende postpunkbandjes die nu plotseling overal als paddenstoelen uit de grond knallen. De belangrijke en dikwijls zo lastige opvolger is er uit, waarmee de band een stevige fundering heeft om een volgende stap te maken. Gelukkig blijft er nog genoeg ruimte en inspiratie over voor Charlie Drinkwater om zijn boosheid, verontwaardiging en frustraties te botvieren. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:TV Priest Label:Subpop
Cover Zola Jesus - Arkhon

Zola Jesus - ArkhonNika Roza Danilova (geboren als Nicole Rose Hummel) timmert al een aantal...

Cover Sharon van Etten - We`ve Been Going About This All Wrong

Sharon van Etten - We`ve Been Going About This All Wrong De uit Belleville, New Jersey afkomstige singer-songwriter Sharon Van Etten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT