RECENSIE: Amanda Shires - Take It Like A Man

Shires
2023-03-23 Amanda Shires brengt haar zevende plaat uit, genaamd Take It Like A Man. Amanda komt uit de Verenigde Staten en is getrouwd met muzikant Jason Isbell, die op gitaar meespeelt op het album. De zangeres werd een ster als onderdeel van Highwoman (tegenhanger Highwayman met Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson en Kris Kristofferson.). Met Highwoman (country supergroep)wist ze de eerste plaats te bereiken in The Billboard Top Country albums. Ze heeft dus wel naam gemaakt maar Nederland blijft daar nog ver bij achter.

De plaat start met ‘Hawk For The dove ‘, waarin Amanda zingt “You can call me serious trouble trouble trouble trouble.” Met stevig gitaarwerk, krachtige stem en ruimtelijke drums wordt de toon direct gezet. Het klinkt krachtig en overtuigend.
‘Empty Cups’ klinkt een beetje country-achtig door de violen en een oprechte snik in de stem. De rest van de plaat klinkt als stevige alternatieve pop met af en toe een vleugje stevige country.

Amanda is inmiddels veertig en zingt over haar leven als vrouw, partner en moeder.
Prijsnummer van Take It Like A Man is ‘Don’t Be Alarmed ‘. In dat nummer klinkt het gitaarwerk van Jason Isbell op de voorgrond en dat bereikt grote hoogten in een nummer met een mooie spanningsopbouw. Tekstueel is ‘Here He Comes’ het mooiste nummer, met als thema dat wanneer je denkt dat je alles al hebt gehad, er nog een uppercut komt.

Op de cover staat Amanda er krachtig in zwart wit op. Op de binnenkant van de verpakking staat ze er kleurrijk en verleidelijk in BH en sexy minibroek op. Het vat de plaat perfect samen: een sterke vrouw die aantrekkelijke kwaliteitsmuziek maakt en die je vele malen kunt draaien zonder dat het gaat vervelen, of als een gimmick aan doet. Puur natuur. Een sterke en overtuigende zevende plaat.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Amanda Shires Label:ATO Records
MacKenzie

Spencer Mackenzie - Preach To My Soul Spencer MacKenzie is een 26-jarige Canadees die heerlijke bluesmuziek...

Cover St. Polaroid - Autobahnkirche

St. Polaroid - Autobahnkirche Eric-Jan Vriend kende een prima start van zijn muziekcarrière. Nadat hij zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT