RECENSIE: Spencer Mackenzie - Preach To My Soul

MacKenzie
2023-04-03 Spencer MacKenzie is een 26-jarige Canadees die heerlijke bluesmuziek maakt. Stampers zoals ‘No Good’ en soulvolle blues zoals ‘Baptized By Cold Water’. Deze nummers komen van Preach To My Soul dat al zijn derde plaat is. De babyface hoes, waarbij je denkt dat Spencer 16 jaar oud is, hoor je zeker niet terug in zijn vocalen en gitaarsolo’s. De muzikant beschikt over een prettige stem die past bij ruige nummers, en ook in een rustigere setting als ‘Preach To My Soul’ goed tot zijn recht komt. Spencer kan hiermee op de echte bluesfestivals spelen, maar ook op de popfestivals, daar zijn muziek bredere commerciële kwaliteiten heeft. Door de pandemie van de afgelopen jaren bleef Spencer echter aan de overkant van de plas.

Spencer zorgt op Preach To My Soul voor de vocalen en gitaarspel en Miles Evens voegt hier piano en Hammond orgel aan toe. De plaat klinkt vol en direct, het is alsof Spencer voor je neus staat te spelen.

De nadruk op de plaat ligt op het gitaarwerk, met af en toe een nummer een saxofoon of trompet zoals in ‘You Turn To Cry’. De opbouw van de Paul Simon cover ‘Paranoia Blues’ is heerlijk. Rustig startend met een vuige gitaar en spaarzame begeleiding vormt dit nummer een hoogtepunt. Dit nummer heeft spanning en fraaie tempowisselingen van rustig naar uptempo, zonder te culmineren in overdaad. Steve Strongman vult in dit nummer het gitaarwerk aan.

De ballad ‘Two Doves’ laat horen dat Spencer dit vocaal met gemak aan kan. Chantall Williams zorgt er met haar backing vocalen voor dat het bijna lijkt alsof het in een kerk is opgenomen. Een van de betere nummers van de plaat. Afsluiter ‘Battle From Within’ laat horen dat zelfs het laatste nummer geen vuller is, maar een schot in de roos. We horen blues met een vleugje soul, waarbij je lekker wil meebewegen en ook graag wil meezingen. Een echt festivalnummer waarbij het publiek lekker kan meedoen.

Preach To My Soul van Spencer Mackenzie is een heerlijke mix van blues en rock met een soulvolle gloed. Daarbij vliegt het album voorbij en voor je het weet ben je 40 minuten in de blueswereld van Spencer verbleven en kan je concluderen dat 9 van de 10 nummers goed is. Fans van Joe Bonamassa en Laurence Jones kunnen deze plaat gewoon aanschaffen.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Spencer Mackenzie Label:Gypsy Soul Records
TAA

The Autumn Almanacs - As Far As The Eyes Can See‘Summer Of Love’ geeft direct het muzikale kader aan. Elf eigen composities...

Shires

Amanda Shires - Take It Like A Man Amanda Shires brengt haar zevende plaat uit, genaamd Take It Like A Man ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT