RECENSIE: Bobbie Nelson & Amanda Shires - Loving You

Nelson Shires
2023-12-18 Amanda Shires kennen we nog van haar Take It Like A Man, een plaat die vorig jaar nog uitkwam. Amanda komt uit de Verenigde Staten en is getrouwd met muzikant Jason Isbell. De zangeres werd een ster als onderdeel van Highwoman (tegenhanger Highwayman met Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson en Kris Kristofferson). Met Highwoman (country supergroep) wist ze de eerste plaats te bereiken in The Billboard Top Country Albums. Amanda is productief en dat is ook wel verstandig, want haar stem is op dit moment zo fraai dat je dat moet benutten. Nu is er een duoplaat met Bobbie Nelson. Nelson? Is dat familie van? Ja!

Deze plaat werd een paar maand voor het overlijden van Bobbie Nelson opgenomen. Bobbie Nelson is een zus van country legende Willie Nelson. Bobbie is ook een muzikant in hart en nieren, want als je op 91-jarige nog in een weekje in de studio een plaat opneemt dan zegt dat genoeg. Een familietrekje van de Nelson’s is dat dan wel, want Willie brengt ook nog steeds platen uit.

Het mooiste nummer van deze tien songs tellende plaat betreft de Gershwin cover ‘Summertime’. Willie Nelson zingt daar een prachtig duet met Amanda. Bobbie begeleidt hun op piano.
De stem van Amanda is wonderschoon. Hoog, zuiver en krachtig en weet elk nummer op deze plaat tot grote hoogte te laten stijgen. De begeleiding is piano gedreven met country, folk en jazzy op ‘Dream A Little Dream Of Me’, met heerlijke strijkers erbij. De stem van Amanda lijkt best wel veel op die van de legende Dolly Parton.

De plaat Loving You is een ode aan het enige nummer dat Bobbie Nelson geschreven heeft. Een instrumentaal nummer waar Bobbie haar piano laat spreken. Ook 'La Paloma' is een instrumentaal nummer met een mooie melodie.

Als Amanda “When we see Jesus" zingt in 'Tempted And Tried’ wil je direct met haar mee, ook al ben je niet gelovig. Bobbie was dat zeker wel. Haar eerste plaat samen met Willie was een plaat met religieuze nummers. Samen brachten ze vijf albums uit met een religieus thema, te beginnen met I’d Rather Have Jesus in 1986. Daarna volgden nog een viertal religieuze platen met Willie.

Loving You is een eerbetoon aan Bobbie geworden want de plaat bevat louter nummers waar ze zelf van hield en die haar raakten. Afsluiter ‘Over The Rainbow’ herken je al na de eerste drie pianonoten. Als Amanda inzet dan krijg je spontaan tranen in je ogen, zo mooi en fris als deze evergreen klinkt.

Loving You is een plaat die met heel veel liefde is gemaakt en veel bekende evergreens bevat die op een hartverwarmende wijze worden gebracht dat ze als nieuw klinken. Heerlijk klassiek album om nog lang van te houden.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Bobbie Nelson & Amanda Shires Label:ATO Records
Cover Bianca James - Bianca James

Bianca James - Bianca James Bianca James is nog een grote onbekende maar daar zou zomaar eens een...

Jon Wreck

Robert Jon & The Wreck - Ride Into The Light De invloeden van bands als Lynyrd Skynyrd, Eagles en Allman Brothers waren al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT