RECENSIE: Infantry - Terminal Society

Infantry
2023-03-28 Er is een tijd geweest dat Nederlandse deathmetal bands voorop liepen in de ‘strijd’. Vooral Gorefest, Pestilence en Asphyx hadden, pakweg dertig jaar geleden, internationaal flink wat succes. Nog steeds valt er genoeg te beleven binnen de Nederlandse deathmetal scene, maar de successen zijn er niet echt meer. Het aanbod van deathmetal is echter, ook nationaal, groot en om dan nog boven het maaiveld uit te komen in een genre dat al compleet is afgegraasd, is bijna onbegonnen werk. Hulde aan de volhouders en dus ook aan Infantry afkomstig uit Zaanstad. Dat klinkt niet zo sexy als Florida of Göteborg, maar het neemt niet weg dat deze vijf Hollandse heren op hun tweede album prima uit de verf komen.

Terminal Society brengt ons acht songs in bijna veertig minuten. De overwegend snelle deathmetal wordt geserveerd met een mooi open geluid en de thrashy invloeden maakt dat de band soms wel wat doet denken aan Slayer met een gruntzang. Niks mis mee! De tempowisselingen en gave speltechniek maken het dan wel weer heel erg deathmetal natuurlijk, net zoals de soms wat misantropisch aandoende teksten die getuigen van een niet al te rooskleurig wereldbeeld. Maar wat maakt ons het uit, zolang de heren ons bestoken met prachtig gitaarwerk (het spannende ‘Hail The Victorious’ en ‘Under Destruction’), of supersnelle songs als ‘Coup D’etat’ en ‘Destination: Wonderland’ (met heerlijke gitaarsolo). Doordat de plaat niet helemaal dichtgesmeerd klinkt, de heren een prima speltechniek etaleren en de grunt van Ronald lekker verstaanbaar is hapt de plaat best lekker weg.

Het contrast tussen de militaristisch aandoende foto’s van de heren in combat broeken en de vriendelijke koppen van de mannen is best vermakelijk. Als je niet evil van nature bent, zul je dat nooit worden, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het gaat om de muziek en die is prima te doen en daar moet je dan ook niet teveel woorden aan vuil maken. Terminal Society is misschien niet de meest opzienbarende plaat, maar wel zeer vermakelijk.
Recensent:Jan Didden Artiest:Infantry Label:Hard Life Promotion
Cover Through The Void - Life Is Cancelled

Through The Void - Life Is CancelledHet barst van de metalbands in België en ook Through The Void komt er...

Cover Virtual Symmetry - Virtual Symmetry

Virtual Symmetry - Virtual Symmetry Virtual Symmetry is een Italiaanse progmetalband die al sinds 2009 aan de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT