RECENSIE: Erja Lyytinen - Diamonds On The Road - Live 2023

Erja
2023-12-10 Bluesrockdame Erja Lyytinen brengt haar vierde live plaat uit, genaamd Diamonds On The Road - live 2023.
De live plaat bevat zelfs een single, ‘You Talk Dirty’. Dit is de favoriet van Erja zelf. Vorig jaar verscheen Waiting For The Daylight. Deze live plaat is het verslag van deze toer. De helft van de live plaat is gevuld met nummers van haar laatste plaat. Deze twaalfde plaat is minder blues, maar meer gitaar hardrock georiënteerd.

Ze weet op de live plaat de sound nog meer bite te geven. Haar stem heeft een lekkere live feel en is goed naar voren gemixt en voelt en luistert lekker weg. De live opnamen klinken kristalhelder en het gitaarwerk spat er van af. De live feel komt ook zittend in uw recensent zijn loveseat direct binnen en je wilt bijna gaan staan. Stiekem zijn de live versies mooier dan op de studioplaat. Dit komt natuurlijk ook omdat het een soort live best of is, tezamen met de beste nummers van haar laatste plaat. Het is een dubbelalbum met dertien nummers die zorgen voor tweeëntachtig minuten spetterend live werk. Alleen het Finse nummer 'Vainamoinen Tuonelassa' kun je skippen. ‘Crosstown Traffic’ van Jimi Hendrix is de enige cover. Een eerbetoon aan de blueshardrock uit de jaren zeventig.Diamonds On The Road - Live 2023 sluit af met het beste nummer van de vorige plaat ‘The End Of Music’.Dit nummer krijgt een extra lange uitvoering. Erja weet precies welke nummers de meeste impact zullen hebben.

Het enige minpuntje is dat wanneer een nummer nog naar een stevig kolkend hoogtepunt stijgt, zoals 'Black Ocean', dat ze dan net niet nog wat extra vocale power laat horen. Dan blijkt dat ze alles al heeft gegeven. De combinatie van lead gitarist en vocalist is ook best pittig, maar geen moment heb je door dat dit veel energie moet kosten. Erja doet het met verve en laat zien dat zij de onbetwiste ster is.

Nu nog wachten op de live DVD, want met beeld erbij is het zeker nog meer smullen. Erja kan geen betere reclame voor haar live shows maken, dan ze met Diamonds On The Road - Live 2023 heeft afgeleverd.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Erja Lyytinen Label:Continental Record Services
MAA

Michael Antony Austin - It`s The MileageHeeft u al uw glazuur nog op de tanden dan volgt hier een waarschuwing: bij...

Cover P.J.M. Bond - In Our Time

P.J.M. Bond - In Our Time Het nieuwste werk van P. J. M. Bond is een gewaagd project. Ga er maar aan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT