RECENSIE: Hunter - Rebel Angels Rise

Hunter
2024-04-01 Dat het niet allemaal halleluja is waar het Belgische metal betreft maakt Hunter duidelijk met haar tweede album Rebel Angels Rise. Als we door het matige geluid heen luisteren, horen we toch vooral een soort Judas Priest/ Metal Church rip-off maar dan zonder de memorabele songs.

Hunter, zoals gezegd, uit België bestaat uit David Walgrave (zang), Joost Vlasschaert (gitaar), Thomas Abeel (gitaar), Jeroen Wauters (bas) en Dries Deturck(drums). Het vijftal heeft op haar korte tweede album een zevental nieuwe songs staan en een bonustrack (‘Dominion’) dat een heropname is van een song van hun eerste album.

Slecht, dat is het zeker niet wat de door de wol geverfde heren ons in het halve uurtje voorschotelen en net als op het debuut doet de zang van Walgrave regelmatig afwisselend aan Rob Halford en aan David Wayne denken. Een compliment voor de beste man die het er best goed vanaf brengt al ligt het er hier en daar wel wat dik op.

Op het bijgeleverde persbericht staat breed uitgelegd waar alle songs over handelen. Aldus leren we dat ‘Requiem’ gaat over een man die niet gelooft in het hiernamaals en er op een pijnlijke manier achter komt dat het wel degelijk bestaat. Het rustige akoestische begin van dit nummer is ook gelijk het enige rustpuntje van het album. Verder vallen de wat snellere nummers als ‘Suffocate’ en ‘Wicked’ (handelend over de graaicultuur over de ruggen van de armen) het meest op.

Het ‘koektrommel’ drumgeluid valt op doordat de productie nogal povertjes is. Qua geluid had hier zeker meer ingezeten. Het had de songs, die een leuke voldoende scoren, wat meer glans gegeven. Liefhebbers van bands als Judas Priest en Metal Church moeten dit zeker eens aan een luisterbeurtje onderwerpen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Hunter Label:Hard Life Promotion
Cover Coastwise - Hard Rock Is Back

Coastwise - Hard Rock Is BackHardrock is weer terug volgens de Portugese heren van Coastwise . Ze hebben...

Cover Lone - Isolated Heroes

Lone - Isolated Heroes Sinds Michel van Dijk en Ferdinand Bakker, na het verscheiden van Alquin, de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT