RECENSIE: Lone - Isolated Heroes

Lone
2023-12-18 Sinds Michel van Dijk en Ferdinand Bakker, na het verscheiden van Alquin, de handen ineen hebben geslagen onder de naam Lone zijn ze verrassend productief geworden. Isolated Heroes is dan ook al het zesde album in tien jaar en er zijn heel wat jongere bands die een voorbeeld kunnen nemen aan de werklust van deze twee zeventigers.

Op Isolated Heroes hebben de heren niet veel veranderd aan het recept dat ze op de vorige vijf albums lieten horen. Hun laidback mix van blues, soul en rock brengt niets nieuws onder de zon, maar omdat ook ditmaal aan de uitvoering helemaal niets te wensen over is gelaten, kunnen we andermaal een album van de heren als geslaagd bestempelen.

De afwisseling tussen wat meer pronte rock en bezwerende stukken maakt dat Isolated Heroes alweer voorbij is eer je er erg in hebt. Opener ‘Save Me’ is de juiste stevige opener van dit album dat een paar heerlijke hoogtepunten kent. Zo is het licht swingende en frisse ‘Wait For Me’ een mooi voorbeeld van het feit dat Bakker en Van Dijk niet vastgeroest zitten. Het mooiste stuk op deze plaat is het uitermate sombere ‘Stop All The Clocks (Funeral Blues)’ . ”I thought that love would last forever. But i was wrong” croont van Dijk hier vanuit zijn tenen. Kippenvel!
Direct hierna worden we weer wat opgevrolijkt door ‘Radio On’ dat door de losse manier van zingen van Van Dijk wel wat weg heeft van een Rolling Stones nummer dat door Keith Richards gezongen wordt.

Michel van Dijk zingt in het grimmige ‘Lost Myself’ nog even zijn vroegere drugsverslaving van zich af: ”I went down, i went down to the darkness, to see what i could see. Paralyzed, to see it reaching out for me”. Niets aan toe te voegen, zo lijkt ons.

Isolated Heroes is wederom een mooi beschouwend album van twee heren op leeftijd die puur voor de hobby muziek maken en dat verdomd goed doen. Voorlopig lijken ze nog niet klaar te zijn met Lone en dat is een fijne constatering.
Recensent:Jan Didden Artiest:Lone Label:Concerto Records
Cover Hunter - Rebel Angels Rise

Hunter - Rebel Angels RiseDat het niet allemaal halleluja is waar het Belgische metal betreft maakt...

Cover All Hands_Make Light - Darling The Dawn

All Hands_Make Light - Darling The Dawn Wanneer mag je spreken van een supergroep? Als de heerser van post-rock noise...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT