RECENSIE: Remmelt, Muus & Femke - Evensong

Remmelt, Muus & Femke – Evensong
2007-12-04 Hugo Remmelt en Thijs Muus begonnen in 1995 als duo. Na meer dan 500 optredens vonden ze echter dat er uitbreiding moest komen en deze werd rond de eeuwwisseling gevonden in Femke Japing. Voortaan gingen ze door het leven als Remmelt, Muus & Femke. In 2001 verscheen het album Bridging The Gap en deze werd in 2005 opgevolgd door The Long Way Round. Omdat het trio veel optreedt, lag het voor de hand om een live-album uit te brengen en dat is met Evensong nu dan ook gebeurd.

Door de akoestische gitaren en mooie samenzang doet de muziek van Remmelt, Muus & Femke nogal sterk denken aan die van een ander trio, namelijk Crosby, Stills & Nash. Een andere duidelijke invloed is die van Neil Young, die natuurlijk ook regelmatig samenwerkte met de genoemde drie heren. Waar deze echter vaak de muziek van het drietal verrijkte met elektrisch gitaarspel, blijft het hier puur akoestisch.

De muziek en de samenzang van Remmelt, Muus & Femke zijn goed verzorgd. Ook bevat Evensong een aantal goede liedjes zoals ‘Move On’ en ‘Sad Man’, beide gezongen door Femke Japing. Ook ‘Gone’ is een goed nummer. Dit doet, mede door het stemgeluid van Thijs Muus, nogal sterk aan Neil Young denken. Van de meester zelf komen overigens ook nog drie nummers voorbij. Hiervan krijgt vooral ‘Old Man’ een mooie uitvoering. Hoogtepunt van ‘Evensong’ is echter het eigen nummer ‘Carina’s Song’, afkomstig van laatste studioalbum. In het direct meezingbare refrein wordt overigens ook weer naar Neil Young verwezen. Op zich is er dus niks mis met Evensong. Het grootste euvel is echter dat je op geen enkel moment echt verrast wordt. De liedjes zijn degelijk, maar bevatten geen briljante melodieën of originele vondsten. Slecht is ook zeker niet, maar ik mis gewoon iets. Ik denk dat een optreden van Remmelt, Muus & Femke best leuk is, maar zo op cd komt het toch niet echt goed uit de verf.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Remmelt, Muus & Femke Label:Remmelt Records
Sarah Bettens - Shine

Sarah Bettens - ShineDe lezers van de Vlaamse krant De Morgen keken vreemd op toen ze op de...

Noyalty - Between The Broken

Noyalty - Between the Broken De zeskopige band Noyalty heeft na een succesvolle demo sinds mei al een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT