RECENSIE: Sarah Bettens - Shine

Sarah Bettens - Shine
2007-12-04 De lezers van de Vlaamse krant De Morgen keken vreemd op toen ze op de ochtend van 13 oktober naast de krant ook de nieuwe cd van Sarah Bettens op de deurmat zagen liggen. Wat Prince kan, kan ik ook moet de voormalig zangeres van K’s Choice hebben gedacht. Haar tweede solo album Shine kreeg gelijk grote bekendheid in België. Een leuke actie van de Belgische zangeres die inmiddels alweer tien jaar in de Verenigde Staten woont. Alleen de cd winkels zullen wel balen met de feestdagen voor de deur.

Het is druk de laatste tijd met solo albums van Belgische artiesten. Eerder kwamen Allan Muller (Metal Molly) en Tom Pintens (Zita Swoon) al met eigen werk. Nu is het dan tijd voor Sarah Bettens. Shine is inmiddels haar tweede album zonder haar oude kompanen. Voor deze opnames heeft ze hulp gekregen van niemand minder dan Brad Wood. Wood zat eerder achter de knoppen bij Placebo en Smashing Pumpkins, twee bands die hun grootste successen in de jaren negentig hadden. Zo ook Bettens met haar vorige band. En dat jaren negentig geluid is ook weer aanwezig op dit album. Het is moeilijk te omschrijven maar je krijgt een nostalgisch gevoel wanneer Bettens begint met zingen. Haar herkenbare, maar ook goede stem komt het best tot zijn recht in rustige nummers. Duidelijk op de voorgrond aanwezig. Zoals bijvoorbeeld in ‘Daddy’s Gun’, een heel goed nummer over wapenbezit. Een kind schiet per ongeluk iemand dood met het geweer van zijn vader. Een beladen onderwerp in haar thuisland. Maar ook het openingsnummer van het album, en tevens de eerste single, ‘I Can’t Get Out’ klinkt heel lekker. Een lekker rocknummer.

Shine heeft van alles wat. Het rockt op sommige momenten, heeft rustige periodes, klinkt uitbundig en dan weer intiem. Maar het grijpt je niet bij je strot zoals je eigenlijk hoopt. Het is goed maar niet spannend. Spanning is geen vereiste voor een album maar wel een extra. Dus Sarah, verras ons eens een keer, laat je bij je volgende album helemaal gaan. Tot die tijd luisteren we toch wel naar je nieuwe album want daar houden we het makkelijk twee jaar mee uit.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Sarah Bettens Label:Universal
Plastic Soul – A Collection of Most Memorable Tunes

Plastic Soul - A Collection of most memorable tunesSinds 2003 maakt het muzikale trio Plastic Soul Eindhoven en omgeving...

Remmelt, Muus & Femke – Evensong

Remmelt, Muus & Femke - Evensong Hugo Remmelt en Thijs Muus begonnen in 1995 als duo. Na meer dan 500...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT