RECENSIE: Smogus - Nasty

2002-06-09 De drie nummers van Smogus welke op deze korte demo te horen zijn hebben er reeds voor gezorgd dat dit uit de Bollenstreek afkomstige zestal op de Nederlandse editie van Ozzfest spelen mag. Ook is er reeds een deal met platenlabel BMG welke binnenkort een EP met zes tracks (waaronder de drie op deze demo) uit zal brengen. Hoewel een beetje gladjes, klinkt de demo behoorlijk lekker geproduceerd en de nummers gaan na een tijdje in het hoofd hangen.
Het geluid van Smogus klinkt alsof de bekende frontmannen Jonathan, Brandon en Fred met maskers op en in overall gehesen Slipknot infiltreerden. De invloeden welke de band zelf noemt zijn dan ook Korn, Incubus, Limp Bizkit en Slipknot. Daar doen ze gelukkig niet hypocriet over.

Vooral het laatste nummer "Don't Care" heeft redelijk wat potentie om een hit te worden onder crossover liefhebbers welke zich niet schamen om ook Nederlandse bands een eerlijke kans te geven. Dit nummer heeft hiervoor in ieder geval precies de goede meezingbaarheidsfactor en wel afgemeten riffs en gitaarloopjes. Binnen enkele weken kun je deze nummers zelf in je speler stoppen, de EP is immers bijna klaar.
Ondanks de sterke nummers blijft wel opmerkelijk dat deze jongens eerder een kledingsponsor blijken te hebben, dan dat er een plaat in de winkel ligt. Iets waarbij vraagtekens gezet zouden kunnen worden.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Smogus Label:Eigen Beheer

Five Days Off - Coast To CoastFive Days Off wordt in 1995 als een vier man tellende punkrockband opgericht...

The Sheila Divine - Where Have My Countrymen Gone Soms vraag je je af hoe vaak je nog stadionrock aan moet horen. Hoe minder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT