RECENSIE: Smogus - No Matter What The Outcome

smogus-NoMatterWhat
2005-01-12 Eerder op onze website was de recensie van de demo ‘Nasty’ verschenen. In deze schrijft mijn collega: ‘Vooral het laatste nummer Don't Care heeft redelijk wat potentie om een hit te worden onder crossover liefhebbers welke zich niet schamen om ook Nederlandse bands een eerlijke kans te geven.’

Het wekt dan ook geen verbazing dat met dit nummer deze eerste officiële release van Smogus opent. Smogus balanceert op het randje om de term 'metalband' te mogen dragen: het is misschien iets té catchy voor een metalband. De band is door de grote invloed van de rapmuziek goed te vergelijken met bands als Ill Niño en met Adema. Met Don't Care als openingsnummer weet je wel gelijk waar je aan begint: nu-metal met verstaanbare teksten. Vreemde eend in de bijt is Interlude. Een intermezzo zonder zang, wat een beetje industrial/electro aandoet met rare beats.

Al snel kom ik erachter dat het nummer Move On mijn favoriete nummer is van de cd. Dit liedje is net even iets harder dan de rest en het zorgt voor een leuke afwisseling op de cd. Natuurlijk is het nummer waar de band ‘bekend’ mee is geworden ook terug te vinden op dit debuut, Nasty. Mocht je dit nummer helemaal geweldig vinden dan zit je met 'No Matter What The Outcome' in ieder geval goed.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Smogus Label:The Electric Co.
lulabelles-astheworldturns

The Lulabelles - As The World TurnsHet label I Scream Records tekent voornamelijk hardcore bands. Tussen al dit...

allfornothing-startatzero

All For Nothing - Start At Zero Met All For Nothing wordt niet de Amerikaanse gelijknamige dramafilm bedoeld,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT