RECENSIE: All For Nothing - Start At Zero

allfornothing-startatzero
2005-01-12 Met All For Nothing wordt niet de Amerikaanse gelijknamige dramafilm bedoeld, maar een Nederlandse hardcorepunk band. En wie Start at Zero een keer gehoord heeft, zal deze vergissing niet snel meer maken.

Dit langverwachte debuut klinkt namelijk lekker rauw en snel. Muzikaal gezien lijkt AFN wel wat weg van de oude Heideroosjes, maar dan wel met twee keer zo snelle gitaren. De plaat gaat rap van start met Lifesaver. En voordat je er eigenlijk erg in hebt, is het cdtje alweer afgelopen. Dit komt niet alleen doordat de plaat maar 20 minuten duurt, maar ook doordat de nummers erg snel achter elkaar zijn gemonteerd. Soms lijkt de overgang van het ene nummer naar het andere op een versnelling binnen één nummer.
Live is dit minder een probleem. De band doet het dan ook vooral live erg goed en is vaak te zien op festivals en podia in de regio van Rotterdam. Ik ben benieuwd hoeveel gitaarsnaren er sneuvelen tijdens een optreden.

Het enige kritieke punt van Start at Zero is dat er maar geen adempauzes zijn. Misschien is het goed een nummer iets rustiger aan te doen of een nummer iets anders in te delen dat er ook wat ‘breaks’ in zitten, want op deze manier is hoofdpijn makkelijk haalbaar als je het album meerdere keren achter elkaar luistert.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:All For Nothing Label:AFN Records
smogus-NoMatterWhat

Smogus - No Matter What The OutcomeEerder op onze website was de recensie van de demo ‘Nasty’ verschenen. In...

Geen Coverart Beschikbaar

Darling Rooster - Darling Rooster Toen ik de cd van Darling Rooster in mijn handen kreeg dacht ik: ’damn wat is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT