RECENSIE: Kamelot - Ghost Opera- The Second Coming

Kamelot - Ghost Opera
2008-04-10 Kamelot is een power metal band die in Nederland de laatste jaren erg populair is geworden. Dit keer heeft de band besloten om binnen een jaar hun laatste cd opnieuw uit te brengen met wat bonusmateriaal, waarschijnlijk om de tour in april te ondersteunen die onder andere de Paradiso te Amsterdam aan deed.

Op het cd’tje waar ook de originele nummers op staan zijn nu enkele videoclips terug te vinden van de nummers ‘Memento Mori’ en ‘Human Stain’. Hiervoor hoeft nog weinig moeite gedaan te worden.

Waar het om draait is het tweede cd’tje. Op het schijfje staan tien nummers van enkel de laatste twee albums. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de in 2006 uitgebrachte DVD One Cold Winter’s Night. Deze twee albums zijn gelukkig wel de albums die de band bekend hebben gemaakt en nummers als ‘Ghost Opera’ en afsluiter ‘March Of Mephisto’ horen dan ook zeker weten op elke live set van de band thuis.

Een groot minpunt aan de live opname is dat het plaatje te geproduceerd lijkt. De band klinkt gladder en strakker dan normaal live. Het gejuich van het publiek wordt netjes beperkt tot nummers tussen de band door en de zang komt perfect uit de verf.

Aan het einde van het schijfje vinden we ook nog vier extra nummers waarvan er drie nummer gevonden kunnen worden op de gelimiteerde versies van de eerste Ghost Opera en The Black Halo. Het plaatje eindigt met een remix van ‘Rule The World’.

Heb je Ghost Opera al? Laat dit pakketje dan liggen en bezoek het eerst volgende concert van de band. Het extra schijfje is leuk meegenomen als je het album nog niet hebt maar niet de moeite van het apart aanschaffen waard.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Kamelot Label:SPV
Walls of Jericho – Redemption

Walls Of Jericho - RedemptionHoewel Slipknot/Stone Sour-zanger Corey Taylor momenteel bezig is met het...

Kreator – At The Pulse Of Capitulation

Kreator - At the Pulse of Kapitulation Na al het touren van afgelopen jaren neemt Kreator een jaartje rust. Omdat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT