RECENSIE: Unearthly Trance - Electrocution

Unearthly Trance – Electrocution
2008-05-28 Na de goed ontvangen plaat The Trident ging het hard met de uit New York afkomstige black / doom metal band Unearthly Trance. Live wist de muziek nog beter te overtuigen dan op album en zodoende bleef het aantal fans van de band groeien.

Twee jaar na het succes van The Trident waagt de band zich aan een nieuwe schijf genaamd Electrocution. Vanaf het begin ligt de plaat gelijk aan diens voorganger. Nummers als ‘The Dust Will Never Settle’ en ‘Burn You Insane’ blinken uit op het acht nummers tellende schijfje.

Persoonlijk vind ik de schijf verder niet erg bijzonder. Dat bands als Neurosis en Cathedral grote inspiratiebronnen zijn is goed terug te horen. Ondanks dat de muziek niet helemaal mijn ding is, moet ik wel toegeven dat het geluid op het plaatje van goede kwaliteit is en dat de nummers elkaar goed afwisselen. Echter mag er van mij een wat hoger tempo worden aangehouden op de schijf.

Electrocution van Unearthly Trance is goed luistervoer voor de ervaren luisteraar van doom / sludge metal. Ben je niet gek van doom metal? Laat het schijfje dan maar liggen.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Unearthly Trance Label:Relapse Records
Nasum – Doombringer

Nasum - Doombringer Nasum heeft een nieuwe plaat op de markt gebracht. De band bestaat al sinds...

Stark – Fever Trip

Stark - Fever Trip De kern van deze band is al vanaf 1995 bezig met muziek maken. Hoewel de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT