RECENSIE: Stark - Fever Trip

Stark – Fever Trip
2008-04-24 De kern van deze band is al vanaf 1995 bezig met muziek maken. Hoewel de ambities om veel te spelen en wellicht ook door te breken er altijd zijn geweest, hebben ze deze tot voor kort niet waar kunnen maken. Misschien dat Stark met hun nieuwe EP meer succes heeft. Sinds begin dit jaar is Fever Trip verkrijgbaar. Een vier nummer tellend schijfje met zoals de band het zelf omschrijft; melodieuze, energieke en gelaagde muziek.

Het is allemaal in Alkmaar begonnen. De daar woonachtige bandleden Steven en Jeffrey van der Steen zijn al ruim tien jaar bezig met muziek maken. Een groot aantal wisselingen van bandleden heeft succes tot dusver in de weg gestaan. In 2004 neemt Stark de EP An Epic Drama op met daarop drie nummers (misschien moet je het dan geen EP noemen maar een demo of single). Vanaf juni 2006 komt de band in haar huidige bezetting samen. John Hof (zang) en Per Boekel (drummer) maken de band met bassist Laurens van Vliet, die al eerder bij de band zat, compleet.

Deze EP bevat vier nummers. Ze zijn inderdaad energiek en hier en daar erg melodieus zoals het nummer ‘My Old Elevator’. Maar de nummers zijn vooral erg afwisselend. Luister maar naar de bridge in ‘Eyereeler’. Juist in dit nummer zijn de grunge invloeden duidelijk terug te horen. Herinneringen aan de muziek van de Smashing Pumpkins en Stone Temple Pilots komen boven bij het luisteren naar Fever Trip.

Soms worden ze een beetje te overmoedig met de eerder genoemde afwisseling. Dit zorgt ervoor dat de structuur van een nummer zoek raakt. Met name ‘The Starfish Rain’ heeft hier last van. Wat minder variatie en meer structuur zou het nummer sterker maken. Want de ingrediënten zijn er wel. Ze moeten alleen juist gemixt worden. Tekstueel zit het goed in elkaar, maar pas wel op voor populair taalgebruik. Fever Trip is een leuke EP met hier en daar nog wel wat verbeterpunten. Maar daar hebben zelfs de beste band last van.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Stark Label:Eigen Beheer
Unearthly Trance – Electrocution

Unearthly Trance - ElectrocutionNa de goed ontvangen plaat The Trident ging het hard met de uit New York...

We Insist – Oh, things are so corruptible

We Insist! - Oh! Things ar so Corruptible Het uit Parijs afkomstige vijftal We Insist brengt na veel zwoegen en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT