RECENSIE: Downstairs - Oh Father

Downstairs – Oh Father
2008-04-08 Downstairs heeft zichzelf in eigen land al ontwikkeld tot een band van niveau. Deze band vindt hun thuisbasis in Finland en bestaat uit vier personen. Hun debut EP Shotgun Hullabaloo en hun mini- cd Coward Constrictor Cries For Chivalry zijn goed onthaald. Nu is het tijd voor de opvolger genaamd ”Oh Father”.

Downstairs maakt, zoals zo vele bands tegenwoordig, een mix van verschillende stijlen. Pop, punk, indie en electro stijlen komen het meest naar voren. Met de zanglijnen van Asmo Palteisto kunnen we de vergelijking met Disco Ensemble niet achterhouden. Maar horen we daar nu ook het typische cleane stemgeluid van The Dillinger Escape Plan. Twee bands die je normaal niet in één recensie zal tegen komen. Ook het scream geluid van Enter Shikari schiet ons door het hoofd.

Een vergelijking met HORSE The Band zal hier ook al niet weerstaan. Het soms chaotische doch melodieuze keyboard spel heeft een grote toegevoegde waarde aan het geheel. Na vele luisterbeurten ontdek je steeds meer opgebouwde lagen in de muziek en steeds meer leuke achtergrondriedeltjes zoals bij The Fall Of Troy. Ook vergelijken we deze band nog even met Blood Red Shoes. De nummers zijn lekker catchy en hebben vele herhalingen in zich zodat ze goed blijven hangen. We worden hier dan ook betrapt met het zachtjes mee neuriën na enkel drie luisterbeurten.

Downstairs levert met ”Oh Father” een grandioze plaat af die veel mensen zal aanspreken. De mix van de vele stijlen pakt op dit album geweldig uit.

Mocht je een van de boven genoemde bands vet vinden? Ga dan eens opzoek naar wat muziek van Downstairs. Mocht je bovengenoemde bands niet kennen? Ga dan eens opzoek naar wat muziek van Downstairs.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Downstairs Label:Fullstream Records
Power Quest – Masters Of Illusion

Power Quest - Masters of IllusionEerst had je Dragon Heart toen had je Dragonforce en nu heb je Power Quest ....

Venomous Concept – Poisoned Apple

Venomous Concept - Poisoned Apple Met gitarist Shane Embury en drummer Danny Herrera uit de death metalband...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT