RECENSIE: The Motion - And Vice Versa

The Motion – And Vice Versa
2008-04-13 ‘Stevige rock en emo’ en ‘Wie tekent deze band?’ waren enkele reacties toen The Motion in 2004 hun zelf getitelde cd/EP uitbracht. Dit jaar is het tijd voor het volgende kunstwerkje van deze band afkomstig uit Tilburg en omgeving. And Vice Versa is de titel. We horen op dit album een band die is verder gegaan met het ontwikkelen van hun sound.

De rock en emo knallen inderdaad van deze cd af. Het hoogtepunt van de cd bevindt zich tijdens nummer één tot en met zeven op deze zeven nummers tellende cd. ‘I Am The Prototype’ en ‘Missing Link’ zijn inderdaad prima samenkomsten van rock en emo in een. De eerste schreeuw in het nummer ‘# 35’; 'I Feel Forced To Tell You' zorgt voor kippenvel om daarna niet meer te verdwijnen. Tijdens ‘Gwen Cuts Loose’ gaan de gitaarsnaren er aan en met ‘Waiting’ maken deze heren een nummer welke zo de hitlijsten in kan.

‘Flight Of A Thousand’ en ‘Those Who Adept’ zetten de lijn voort en maken deze band meteen als de beste Nederlandse band die er op dit moment rond loopt. Het moet gek lopen wil deze band de komende tijd niet gaan opvallen met deze cd.

Het artwork ziet er tevens on- Nederlands uit evenals het geluid van deze songs. Volgens mij heb ik een nieuwe liefde!
Recensent:Twan Scheffers Artiest:The Motion Label:Eigen Beheer
On Fire – Masquerades

On Fire - MasqueradesJe hebt Zeeland en je hebt Zeeland. Voor degene die lekker bijdehand zijn, je...

Blue Flamingo - 78 R.P.M

Blue Flamingo - 78 r.p.m. “Kijk uit! Laat ze niet niet vallen, anders gaan ze kapot!”. Ik hoor het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT