RECENSIE: On Fire - Masquerades

On Fire – Masquerades
2008-04-13 Je hebt Zeeland en je hebt Zeeland. Voor degene die lekker bijdehand zijn, je hebt ook nog Nieuw- Zeeland. Uit een van deze Zeelanden komt de hardcore band On Fire. Deze band timmert ondertussen alweer enkele jaartjes aan de weg. Was het eerst vooral een zandpaadje bij een boer achter het huis, nu worden het steeds meer beklinkerde wegen die leiden naar grotere support act shows.

Met de nieuwe cd Masquerades knalt On Fire meteen binnen met het door sirenes ondersteunde nummer ‘Double Driven’. Hardcore met twee zangers komen we zelden meer tegen, laat staan dat het goed uitpakt. On Fire weet hier toch een goeie indruk achter te laten. Kon het eerste album Truckstop Armageddon ook worden gezongen door één enkel persoon, op Masquerades lopen de zanglijnen iets vloeiender door en langs elkaar af.

Met de rock’n’roll invloeden van de gitaristen blijft de variatie er in zitten en zijn de tien nummers die te vinden zijn op deze cd zeer goed te pruimen. Enig minpuntje aan deze cd is het feit dat er geen hoogtepunten inzitten. De kwaliteit van de muziek is van dusdanig niveau dat het niveau constant boven het gemiddelde blijft. Wil je tegenwoordig opvallen dan moet er wat speciaals gebeuren. Het enige nummer wat hier in de buurt komt is het lekkere ‘Running With Scissors’. het bovenste nummer op de MySpace van de band.

Gaat over tot handelen en luister dit nummer. Voor de liefhebbers van onder andere Death By Stereo, Sick Of It All en de Rolling Stones!?!
Recensent:Twan Scheffers Artiest:On Fire Label:Red Note
Junkie XL – Booming Back At You

Junkie XL - Booming Back At You Junkie XL (tegenwoordig alleen Tom Holkenborg) draait al een behoorlijk...

The Motion – And Vice Versa

The Motion - And Vice Versa ‘Stevige rock en emo’ en ‘Wie tekent deze band?’ waren enkele reacties toen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT