RECENSIE: Panic! At The Disco - Pretty Odd

Panic At The Disco – Welcome To The Sound Of Pretty Odd
2008-04-27 Het persbericht begint met de vraag of ze alles even kunnen vergeten. Of we even kunnen vergeten dat Panic At The Disco in 2005 met een album kwam genaamd A Fever You Can’t Sweet Out, er van dit album maar liefst 2,2 miljoen albums werden verkocht en dat het nummer ‘I Write Sins Not Tragedies’ een nummer één clip werd op MTV, dat deze video ook nog eens meerdere awards binnen sleepte en het feit dat door dit album, lees hier liever; ‘door dit nummer’, Panic At The Disco! op de kaart werd gezet. Panic At The Disco speelde na aanleiding van deze gebeurtenissen op de grote festivals en in de grotere zalen.

Nu is het niet meer Panic ! At The Disco maar Panic At The Disco. Hopelijk heeft het weghalen van dat idiote uitroepteken achter hun naam plaats gemaakt voor wat meer muzikaliteit want live is deze band om te janken. Op sites zoals YouTube zijn meerdere filmpjes te vinden van Panic At The Disco op festivals zoals Pukkelpop en Lowlands waar de band bijna van het podium wordt weg gejoeld.

Voordat je deze cd in je cd-speler stopt weet je één ding al zeker. De vorige plaat wordt niet overtroffen. De enige vraag die rest is wat ze er van gemaakt hebben. En ze hebben er wat van gemaakt. Een vol album met maar liefst 15 nummers die je na een enkele luisterbeurt al meezingt. Titels die niet meer twintig woorden bevatten maar slechts acht. Wat een vooruitgang!

Gelukkig ligt het tempo op deze cd een stuk lager waardoor het live hopelijk een stuk beter uit de verf komt. Laten we zeggen; we hopen dat zanger Brendon eens een noot kan raken in plaats van je oren te laten kraken. Spijtig genoeg zit het album zo simplistisch in elkaar dat geen enkel nummer een gevoel geeft wat je terug doet denken aan het nummer ‘I Write Sins Not Tragedies’. Dit hadden we al niet verwacht maar dat het zo bedroevend zou zijn!

Wie weet kun je deze cd opzetten als je gaat slapen want als je na het zoveelste slome, simplistische nummer nog niet in slaap bent gevallen ben je een echte fan. Deze cd is dan ook alleen voor de fans die ze al hadden en niet voor de mensen die nog fan moeten worden.

Dat er nog geen paniek is bij Panic At The Disco snappen wij niet. Na de wanvertoning pas geleden in de 013 kunnen we het ons haast niet voorstellen dat er de volgende keer nog daadwerkelijk mensen hier heen gaan. Laat deze cd ook maar mooi in de schappen staan en zoek een andere leuke band met de letter ‘P’. Wij vergeten mooi niet dat Panic At The Disco ooit een nummer één hit had met ‘I Write Sins Not Tragedies’ want dit is nog het enige wat deze band op de kaart zal houden.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Panic! At The Disco Label:Atlantic Records
Was (not Was) - Boo!

Was (Not Was) - Boo!Van sommige bands denken we dat ze nooit meer terug komen. Zo ook Was (not...

Red Harvest – The Red Line Archives

Red Harvest - The Red Line Archives Wanneer je de muziekindustrie in wilt sta je voor twee keuzes; ga ik voor het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT