RECENSIE: Red Harvest - The Red Line Archives

Red Harvest – The Red Line Archives
2008-05-13 Wanneer je de muziekindustrie in wilt sta je voor twee keuzes; ga ik voor het geld en maak ik commerciële muziek of ga ik voor experimenteel en ontoegankelijke muziek, wetende dat ik er nooit rijk van zal worden. De band Red Harvest koos voor het laatste en houdt het al negentien jaar vol!

De band is ontstaan uit een contactadvertentie in de krant en bracht reeds acht albums naar buiten. Aangezien ze buiten thuisland Noorwegen nog heel wat zieltjes te veroveren hebben krijgen wij The Red Line Archives. Dit is een compilatie van hun beste industrial. ‘The soundtrack to a movie yet to be made, the soundtrack to apocalypse.’

De elf nummers op het album zitten vol met donkere geluiden en harde gitaren. Vergelijkingen met een Ministry en Skinny Puppy liggen dan ook erg voor de hand, echter is dit vijftal tekstueel heel anders; politieke teksten zijn op The Red Line Archives namelijk niet te vinden. De Engelse nummers gaan meer over lugubere thema’s, maar zijn niet de hoofdzaak op het schijfje. Het is de muziek die de band maakt.

Red Harvest heeft zichzelf met het compilatie album eindelijk ook buiten het Scandinavische land in de kijkers weten te zetten. Hopelijk kunnen we binnenkort tevens een écht album verwachten, of zouden ze eerst uitgebreid gaan touren? Ook totaal niet erg!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Red Harvest Label:India Records
Panic At The Disco – Welcome To The Sound Of Pretty Odd

Panic! At The Disco - Pretty OddHet persbericht begint met de vraag of ze alles even kunnen vergeten. Of we...

Kraak & Smaak – Plastic People

Kraak & Smaak - Plastic People Sinds de release van debuut Boogie Angst (2006) heeft het Leidse Kraak...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT