RECENSIE: Looptroop Rockers - Good Things

Looptroop Rockers – Good Things
2008-04-30 In 1992 stond de hiphopscene in Europa nog in haar kinderschoenen en dat was zeker ook het geval in Zweden. Mede door de oprichting van Looptroop zou daar verandering in komen. De groep werd opgericht door Promoe en Supreme en al snel versterkt door DJ/producer Embee en rapper Cosmic. Ze brachten releases uit via hun eigen D.I.Y. label David vs. Goliath. Van begin af aan stond de groep garant voor een geheel eigen stijl en konden ze moeilijk in een hokje geplaatst worden. Vooral de plaat The Struggle Continues uit 2002 werd erg goed ontvangen. Vorig jaar hield Cosmic het voor gezien en veranderde de groep de naam in Looptroop Rockers. Nu komen ze met hun vierde plaat, dat de titel Good Things draagt.

Al vanaf het eerste nummer is te horen dat de heren van Looptroop Rockers met hun tijd mee zijn gegaan.’Family First’ pompt met een wat onorthodoxe beat de huiskamer in. Ondanks dat het een beetje r&b-achtige aan doet, maken de raps van de heren veel goed. Dan volgt het poppy en funky ‘the Building’. Een uptempo track waarin een nadrukkelijke rol is weggelegd voor de accordeon en er naast de raps ruimte is voor zang. Geen oldschool hiphop, wel dikke hitpotentie. Vervolgens gaat Good Things verder met een lekkere beat, waarin de piano je een erg zomers gevoel geeft.

Met ‘Rome’ en ‘Ginger & Lemon’ komen er twee tracks langs met wat meer een echte hiphop inslag, al is tot dan toe een pure hiphop track nog uitgebleven. Bij ‘Naïve’ is het poppy hoogtepunt bereikt. Deze track had ook de volgende hit van the Freestylers kunnen zijn na ‘Push Up’. Deze samenwerking met Timbuktu zal menig hiphop liefhebber in het verkeerde keelgat schieten. Tot en met de afsluiter ‘Puzzle’ komt de plaat niet meer tot een hoogtepunt.

De naamsverandering van Looptroop naar Looptroop Rockers lijkt eveneens een stijlverandering met zich mee te hebben gebracht. De pure, soms oldschool hiphop van de vorige platen, hebben plaatsgemaakt voor dansbare beats met een r&b-achtige inslag en grote delen met zang. Commercieel gezien zal dit misschien een goede zet zijn, de liefhebbers van het ouder werk zullen waarschijnlijk afhaken. Ondanks dat de plaat best aangenaam is en een aantal prima tracks bevat.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Looptroop Rockers Label:Bad Taste Records
Nicole Atkins – Neptune City

Nicole Atkins - Neptune CityHoewel de meeste ogen momenteel op Engeland zijn gericht als het om...

Colin Meloy – Sings Live!

Colin Meloy - Colin Meloy Sings Live In januari 2006 deed Colin Meloy een korte solotournee door de Verenigde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT