RECENSIE: Yellowcard - Ocean Avenue

Ocean Avenue Hoes
2004-05-18 Hoewel de jongens van Yellowcard allemaal nog maar net in de 20 zijn, bestaan ze al sinds 1997 en is Ocean Avenue al hun tweede album. Volgens de biografie speelt Yellowcard poppunk, maar wordt er iets nieuws toegevoegd door de gebruikelijke line-up met een vioolspeler uit te breiden.
Al vanaf Way Away, het eerste nummer, is duidelijk dat de liedjes van Yellowcard pakkend zijn. Elk nummer is vrijwel meteen mee te zingen en de liedjes blijven meteen in je hoofd hangen. Jammer genoeg lopen ze dan wel al snel door elkaar, omdat de nummers toch wel erg op elkaar gaan lijken.
Eigenlijk is de toegevoegde viool ook het enige waarmee Yellowcard zich onderscheidt van andere poppunkbands als A New Found Glory, Fenix TX en MXPX. De viool wordt vooral gebruikt als extra solo-instrument en voor snelle loopjes, niet voor de langzame strijkarrangementen die je meestal hoort als er violen aan een popnummer worden toegevoegd. De viool is een leuke toevoeging aan de voor rest weinig verrassende nummers.
De teksten zijn braaf en gaan vooral over de gevoelens van de zanger. Sommige nummers zoals bijvoorbeeld Life of a Salesman hebben zelfs vervelend repetitieve teksten. Punkliefhebbers die houden van teksten met meer (politieke) inhoud zullen verder moeten zoeken.
Ocean Avenue is een zomers plaatje voor de liefhebber van poppunk en powerpop. Als je echter uitgekeken bent op dit genre, voegt de viool waarschijnlijk niet genoeg toe om het weer te kunnen waarderen.
Recensent:Peter Eijk Artiest:Yellowcard Label:EMI Music
Trash Deluxe Cover

69 Charger - Trash Deluxe!Met Trash Deluxe brengt 69 Charger haar eerste volledige album uit. Gezien de...

F.R.E.U.D.-Wait-now

F.R.E.U.D. - Wait Now Een mooi cd-hoesje is niet verkeerd wanneer je als band serieus genomen wilt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT