RECENSIE: Amaseffer - Slaves for Life

Amaseffer - Exodus: Slaves For Life
2008-10-16 Wanneer je iemand vraagt metalbands op te sommen komen de meeste mensen met bands uit Scandinavië of Amerika. Toch laat ook Israël af en toe van zich spreken, een van de weinige bands uit deze regio is Amaseffer. Deze band brengt met Exodus: Slaves For Life een 77 minuten durend episch album dat het complete verhaal beschrijft van Mozes en de exodus vanuit Egypte naar Israël.

Voordat het eerste album van deze band werd opgenomen had de band Vanden Plas zanger Andy Kuntz in de gelederen, in 2007 is hij uit de band gestapt en is Mats Leven voor hem in de plaats gekomen. Zijn naam doet misschien een belletje rinkelen, hij zingt (en zong) onder andere voor Therion, Yngwie Malmsteen en Krux Ook is Arch Enemy zangeres Angela Gossow te horen op het album.

Slaves For Life is vanaf het moment dat je het luistert een soort film, het concept album pakt goed uit maar is geen album dat je rustig gaat luisteren. Gedurende de nummers word je door het verhaal van de onderdrukking van de Joden en de exodus uit Israël geleid, deels in Engels, deels in Hebreeuws. Qua productie zit de plaat perfect in elkaar en voor liefhebbers van filmmuziek is het 77 minuten lang genieten.

Ook liefhebbers gothic rock, metal en Oosterse/ Arabische metal zullen hier voorlopig zeker zoet mee zijn, anders kan je het schijfje beter laten staan.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Amaseffer Label:Inside Out
Jape - Ritual

Jape - Ritual Jape is het geesteskind van de uit Dublin afkomstige Richard Egan. Normaal...

Sabrina Malheiros – New Morning

Sabrina Malheiros - New Morning Met familieleden als Alex Malheiros (vader en bassist van Braziliaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT