RECENSIE: Natalia Clavier - Nectar

Natalia Clavier - Nectar
2008-07-30 Nectar, het blijkt de perfecte titel te zijn voor het debuut van de Argentijnse Natalia Clavier... De muziek laat zich namelijk het beste omschrijven als honingzoete lounge, met een aangenaam Zuid-Amerikaans tintje.

Geboren en getogen in Buenos Aires, raakte de jonge Natalia via haar moeder al snel in aanraking met uiteenlopende muzikale invloeden als Argentijnse folk, Bob Dylan, Joan Baez en soul muziek. Het leidde ertoe, dat ze op drie-jarige leeftijd al in een schoolkoortje zong, en jaren later de wereld rondtoerde met de mij onbekende Federico. Hierna voelde ze de sterke drang om zelf liedjes te schrijven, die ze perse in haar eigen taal wilde zingen. Ze nam een demo op, en deze raakte via een kleine omweg in handen van Eric Hilton van Thievery Corporation.

Deze was zo aangenaam verrast door het zangtalent van de zangeres, dat hij onmiddellijk aanbood om haar op te nemen onder hun label ESL Music. Nectar is het eerste resultaat van hun samenwerking, waarbij Hilton de productie voor zijn rekening nam. En dat is meer dan duidelijk te horen. De van Thievery Corporation inmiddels bekende loungy beats komen ook hier terug. Wat dit debuut dan toch net even iets bijzonderder maakt dan de vele andere lounge acts zijn de Argentijnse roots van Natalia Clavier. Sowieso draagt de Spaanse taal al bij aan een zomers sfeertje, maar het zijn vooral haar muzikale roots die dit tot een zeer zomers plaatje maken. De toch vrij standaard beats worden namelijk regelmatig geinjecteerd met lichte tango en andere Zuid-Amerikaanse invloeden. Tracks als ‘Ay de mi’, ‘Mi mentira’ en ‘Tiempo’ stijgen hierdoor ruim boven de andere tracks uit. Daarnaast heeft Clavier een erg aangename stem om naar te luisteren. Het is een goede keuze geweest dat ze in haar eigen taal zingt, want je voelt bij een aantal tracks gewoon dat ze zich erg goed in de teksten kan uiten in haar eigen taal. Dit valt met name in positieve zin op in de tracks die leunen op traditionele instrumenten als piano, viool, gitaar en/of bandoneon, zoals ‘Confusión’ en ‘Tu que puedes’.

De zon schijnt, het bier en de rosé staan koud, en Natalia Clavier heeft met Nectar een ideale soundtrack voor een lange warme zomer afgeleverd. Laat maar komen, die hittegolf!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Natalia Clavier Label:ESL
Gavin Rossdale – Wanderlust

Gavin Rossdale - WanderlustDe muziekliefhebbers onder ons die ook graag op de hoogte blijven van het...

Sam Barsh -I forgot what you taught me

Sam Barsh - I Forgot what you Taught me De hoes van dit eerste solo-album van toetsenist Sam Barsh zette me...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT