RECENSIE: Have Heart - Songs to Scream at the Sun

Have Heart – Songs To Scream At The Sun
2008-08-07 In 2006 brak Have Heart door in de wereldwijde hardcore scene met de release van hun debuutplaat Things We Carry (klik hier voor onze recensie. De kritieken waren veelal positief, maar de plaat werd door de ene helft van de kids met open armen ontvangen en de andere helft kon er helemaal niks mee. Na een periode van wereldwijd touren, brengt de band nu de vervolg plaat uit, met de pakkende titel Songs To Scream At The Sun.

Het eerste dat opvalt is het artwork. Dat wijkt nogal af van de gemiddelde hardcore plaat en het beeldt precies de titel van de plaat uit. Wat wel geheel in de lijn der verwachtingen ligt, is de speelduur van het album. Met tien nummers in ruim 21 minuten scoort de band heel gemiddeld.

De band uit Boston heeft een behoorlijke newschool sound. Het is moderne melodische hardcore met een vleugje oldschool. Frontman Pat Flynn legt al zijn emotie bloot in zowel zijn stem als zijn teksten. Hij zegt hier zelf over: “Songs To Scream At The Sun is about the growing process of a young kid shaking the cheains of selfishness, but it’s everything about what you lose and gain in that process of growing up”. Zijn manier van zingen, de boodschap en de donkere, newschool en misschien ook emo-achtige sound, zorgen voor een enigszins deprimerende toon.

Met gave snelle(re) tracks als ‘On That Bird In The Cage’ en ‘No Roses, No Skies’ en de oprechtheid en intensiteit waarmee ze deze plaat neerzetten, weet de band me over de streep te trekken. Een prima hardcore plaat!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Have Heart Label:Bridge Nine
Born To Lose – Saints Gone Wrong

Born To Lose - Saints gone wrongTijdens het beluisteren van Saints Go Wrong bekruipt mij steeds het gevoel...

Various - Where the bad boys rock 4

Various - Where the bad boys rock 4 Het concept van de Where the Bad Boys Rock -compilaties is een beeld neer te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT