RECENSIE: Various - Where the bad boys rock 4

Various - Where the bad boys rock 4
2008-07-24 Het concept van de Where the Bad Boys Rock-compilaties is een beeld neer te zetten van de vuige (hard)punk & rollbands/psychobilly bands die er op dit moment toe doen. Vijfentwintig nummers lang worden je oren getergd met stoere mannenrock uit verschillende uithoeken van de wereld. De Nederlandse inzending voor het album is Peter Pan Speedrock, met '(Hanging With The) Wrong Croud' van Pursuit Until Capture. Ook Duitse bands als Broilers zijn vertegenwoordigd, evenals de Zwitserse The Peacocks met een nummer van Gimme More. Grotere namen als Adicts en Deadline zijn ook aanwezig.

Bijna 75 minuten van deze muziek voor minder dan 7 euro is geen slechte deal. Voor ieder is er dan ook wat wils. Zo kan de ene zich meer vinden in het Quintin Tarantino-sfeertje van P.Paul Fenech en heeft de andere liever iets meer ballen zoals Roger Miret & The Disasters. Ook nummers die eigenlijk net niet helemaal binnen het brede genre vallen, zoals de muziek van Deadly Sins, een moderne vrouwelijke punkband, staan op de cd.

Leuk is het te merken hoe groot het contrast is tussen de Amerikaans geïnspireerde muziek en de meer Europese inslag. Natuurlijk hebben we de Boston-scene, vertegenwoordigd door bijvoorbeeld Far From Finished en Deadly Sins. De Europese bands klinken dan toch net wat minder gelikt en ietwat eigenzinniger. Een onbetwistbaar hoogtepunt is bijvoorbeeld het onbekende Mad Marge And The Stonecutters, waar ik nog nooit van gehoord heb, maar toch één van de meest stevige ballennummers uitgeeft met een zangeres. Ook een band die nog wel sterk wat weg heeft van de strakheid van Danko Jones, The Heartbreak Engines is voor mij een nieuwe naam, die opeens wat meer te zeggen heeft.

Voor iedereen verknocht aan het Punk & Roll/Rockabily genre is dit verplichte kost. Erg fijn dat dit soort verzamelaars uitgegeven worden om een iets duidelijker beeld te geven van het onduidelijke gebied op de muziekkaart.

Lees ook onze recensies van de volgende albums.
Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture
The Peacocks - Gimme More
P. Paul Fenech - Skitzofenech
Recensent:Erik Oudman Artiest:Various Label:I Used to fuck people like you in Prison Records
Have Heart – Songs To Scream At The Sun

Have Heart - Songs to Scream at the SunIn 2006 brak Have Heart door in de wereldwijde hardcore scene met de...

The Zutons – You Can Do Anything

The Zutons - You Can Do Anything Eén van de meest gedraaide nummers van het afgelopen jaar is ongetwijfeld...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT