RECENSIE: Rat City Riot - Load Up

Rat City Riot – Load Up
2008-10-30 The Exploited, Anti-Flag, Agnostic Front, U.K. Subs, een aantal bands die samen die harde kern vormen van het streetpunk genre. De stroming is momenteel een beetje vergeten en om het opnieuw leven in te blazen werd onlangs Rat City Riot geboren. Geïnspireerd door de stroming uit de jaren '80 maakt de groep een melodieuze versie van punkmuziek – gericht op de kids en onbeïnvloed door professionaliteit en muzikale eisen.

Zoals we konden verwachten doet het viertal alles zelf en zo is ook het album Load Up geheel DIY. Op het nieuwe plaatje vinden we twaalf nummers met een goed tempo en lekker schor ingezongen door Noah Bricker. Hun tweede album voldoet aan alle klassiekers en het heeft ze geen windeieren gelegd, zo deelden ze o.a. het podium met Dropkick Murphys, Sloaghter & the Dogs, The Business en Roger Miret and the Disasters.

Het motto van Rat City Riot is "Image is nothing. Live the life, not the lifestyle…" en hoewel ze graag anders willen zijn, is dit helaas niet het geval. Het is natuurlijk erg moeilijk om een nieuwe draai te geven aan een oud genre en eigenlijk voegt het viertal dan ook niks toe. Dit neemt niet weg dat het een heerlijke versnapering zal zijn voor de liefhebber en wellicht zet het je zelfs aan om die lekkere plaat van Anti-Flag weer eens uit de kast te halen: doel bereikt.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Rat City Riot Label:I Used to fuck people like you in Prison Records
The Creepshow – Run For Your Life

The Creepshow - Run for your LifeVolgens Wikipedia is psychobilly: “Een afgeleide muziekvorm van rockabilly en...

Nashville Pussy – Live In Hollywood

Nashville Pussy - Live in Hollywood De Verenigde Staten, Californië, Los Angeles, Hollywood, the Key Club, de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT