RECENSIE: Deadly Sins - Selling your Weakness

Deadly Sins- Selling your Weakness
2008-11-10 Er gaat een frisse wind door de punk rock scene Boston, Deadly Sins is namelijk geboren. Twee jaar geleden begonnen Stephanie Dougherty en Billy Brown aan dit nieuwe project. Stephanie kennen velen reeds door haar samenwerking met the Dropkick Murphys (The Dirty Glass) en Billy is zanger/gitarist in de groep Crash And Burn. Samen met Brendan Maguire (Reach The Sky), Nathan Bice (Even In Blackouts) en Joe Packard een interessant CV om mee te beginnen.

Het vijftal bracht onlangs Selling your Weakness op de markt. De eerste nummers maken meteen indruk en dit zet de totale 37 minuten zonder moeite door. De platenmaatschappij omschrijft het als één van de beste ontdekkingen in 2008, iets waar ze best eens gelijk in zouden kunnen hebben. Twaalf nummers lang laat de blondine zien niet op haar mondje te zijn gevallen. Wat opvalt is dat het niet hard geschreeuw is, maar dat ze gewoon écht kan zingen – dat zie je eigenlijk niet zo vaak in de punkmuziek. Wanneer de microfoon naar haar mannelijke collega gaat is het dan ook gelijk een tegenvaller, in het nummer 'Ashes' bijvoorbeeld.

Voor een band van het People Like You-label is het wellicht een beetje zoetsappig, makkelijk en hitgevoelige muziek. Hopelijk deert dit niet en krijgt het alsnog de gelijke aandacht. Hier zorgen andere de vrienden van Dropkick Murphys overigens wel voor, zo werden ze dit jaar door hun stadsgenoten op sleeptouw genomen door Europa. Dit heeft ze trouwens geen windeieren gelegd, de optredens in Tilburg en Amsterdam hebben heel wat Nederlandse harten harder doen laten kloppen. Het album Selling your Weakness komt dan ook precies op het juiste moment.

Deze vijf mensen moeten we zeker in de gaten gaan houden, want na zo'n debuut kan het niet anders dan een grote toekomst worden.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Deadly Sins Label:I Used to fuck people like you in Prison Records
Ceremony – Stil Nothing Moves You

Ceremony - Still Nothing Moves You Ceremony is geen onbekende meer in de hardcore wereld. Toch is er weinig...

Rosa Sky – Sweet Surrender

Rosa Sky - Sweet Surrender Het in eigen beheer uitgebrachte debuut van de americanaformatie Rosa Sky...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT