RECENSIE: Albert Hammond Jr - ¿Cómo Te Llama?

Albert Hammond Jr. – Cómo Te Llama
2008-08-28 Fans van The Strokes moeten het al een aantal jaren zonder volwaardig album stellen en nu was het laatste album ook al bepaald geen meesterwerk. De afzonderlijke leden gaan al een tijd hun eigen weg. De weg van Albert Hammond Jr. (gitarist van The Strokes) is tot op heden de weg die de meeste aandacht heeft gekregen. Hij bracht al het album Yours To Keep (lees hier onze recensie) uit, dat een aardig album was, maar ook zeker niet meer. Hammond week op Yours To Keep redelijk af van het bekende Strokes geluid en dat leverde een mix van een soort sixtiespop en meer bedeesde singer/songwriter invloeden. Nu is er zijn tweede volwaardige solo-album, ¿Cómo Te Llama? genaamd en dat grijpt meer terug naar het geluid van The Strokes en is bij vlagen al net zo onsamenhangend en soms ook weinig geïnspireerd, zoals ook het laatste album van The Strokes eigenlijk was.

Opener ‘Bargain Of The Century’ is een alleraardigst begin dat de luisteraar vanaf het eerste moment aandachtig laat zijn. Wat daarna echter volgt is te onsamenhangend om te kunnen blijven boeien. We horen een album lang allemaal leuke songideetjes, soms goede gitaarriedeltjes en soms ook boeiende muzikale invalshoeken. Dit allemaal wordt echter maar zeer matig uitgewerkt. Het album is meer een willekeurige verzameling demo’s, dan dat er sprake kan zijn van een volwaardig album, laat staan een volwaardig consistent album.

‘You Won’t Be Fooled By This’ of ‘Borrowed Time’ zijn voorbeelden van songs die wat ongeïnspireerd klinken en zich een beetje lamlendig een weg door het album banen. Dat Hammond beter kan laat die ook horen, de meer aan zijn debuutalbum verwante tracks als ‘Miss Myrthle’, ‘G Up’ en de genoemde openingstrack hebben diezelfde positieve onbevangenheid van Yours Te Keep. Op andere momenten klinkt Hammond gewoonweg als The Strokes, alleen dan zonder die kenmerkende zang van Julian Casablancas. Een paar keer gaat Hammond Jr. op de meer experimentele tour, zo is er de langdradige instrumentale track ‘Spooky Couch’, die zeker niet slecht is, maar compleet misstaat tussen de rest van de nummers. ¿Cómo Te Llama? lijkt daarmee vooral een vergaarbak geworden van allemaal ideetjes van Albert Hammond Jr. die maar een paar keer tot echt goede songs lijden. Voor The Strokes fans blijft het dus gewoon wachten op een echt Strokes album, naar verluid zou dat ergens in 2009 kunnen gaan uitkomen.
Recensent:Rob Mestrom Artiest:Albert Hammond Jr Label:Rough Trade Records
CSS - Donkey

CSS (Cansei de ser Sexy) - DonkeyOndanks het gebrek aan muzikale ervaring besloten vijf vrienden uit São Paulo...

Trash Talk – Trash Talk

Trash Talk - Trash Talk Uit Sacramento bereikte mij de laatste aanklacht van Trash Talk , een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT