RECENSIE: Walter Becker - Circus Money

Walter Becker – Circus Money
2008-09-24 Hij heeft eigenlijk altijd in de schaduw gestaan van Donald Fagen, de frontman van Steely Dan. Althans qua bekendheid. Muzikaal doet, en deed, Walter Becker niets onder voor zijn compagnon. Hoewel het inmiddels behoorlijk lang geleden is dat hij nieuw werk heeft uitgebracht. Het heeft veertien jaar geduurd maar zijn tweede solo album is nu te krijgen. Met Circus Money moet hij laten horen dat hij het muziek maken nog steeds niet is verleerd.

Dit maal werkt hij samen met producer Larry Klein (o.a. Joni Mitchell, Don Henley en Peter Gabriel). Geen kleine jongen dus. Maar liefhebbers van Steely Dan kunnen gerust zijn: het geluid wijkt niet veel af van wat we van die band gewend zijn. Pop met veel jazz invloeden. Ook daarin speel Klein een belangrijke rol. Hij heeft in het verleden veel met jazz muzikanten gewerkt. Ook reggae speelt een belangrijke rol op dit album.

Zoals gezegd is het niet alleen jazz wat zich met pop mengt op Circus Money. Zoals gezegd is de reggae sound de andere grote inspiratiebron voor dit album. ‘Do You Remember The Name’ laat horen dat ook deze stijl geen probleem is voor Becker. En het is ook wel even een aangename afwisseling. Want hoewel het hele goede nummer zijn komt de plaat pas laat op gang. De tweede helft van dit album zorgt ervoor dat je hoofd mee gaat knikken. Zo ook ‘Somebody’s Saturday Night’.

Echt spannende dingen gebeuren er niet op dit album. Het komt helaas te laat op gang. Niet dat het eerste deel van dit album niet goed is maar het kan beter. In het tweede gedeelte laat Becker horen dat hij nog steeds over veel talent beschikt.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Walter Becker Label:Sonic 360
James Jackson Toth - Waiting In Vain

James Jackson Toth - Waiting in VainDonkere, ingetogen en onnavolgbare psychedelische folkmuziek maken. Dat is...

One Day as a Lion - One Day as a Lion

One Day as a Lion - One Day as a Lion Zack de La Rocha, de man achter het politieke en vocale gedeelte van Rage...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT