RECENSIE: Mark Olson & Gary Louris - Ready for the Flood

Mark Olson & Gary Louris – Ready for the Flood
2008-09-18 Een duo zien we niet vaak meer in de hedendaagse hitlijsten of de albumschappen. Het is onwaarschijnlijk dat de relatief onbekende artiesten Mark Olson & Gary Louris het tot de hitlijsten zullen schoppen, maar met Ready for the Flood is er in ieder geval een album. De heren kennen elkaar van de band The Jayhawks, opgericht door Olson in 1985, waarbinnen zij de meeste muziek en teksten voor hun rekening namen. Zogezien is hun album een volstrekt logische conclusie.

De muziek van Olson en Louris moeten we plaatsen binnen het Roots/Americana genre, en dat is al gelijk duidelijk te horen bij opener ‘The Rose Society’ waarbij ze elkaar slechts met akoestische gitaar begeleiden. Die begeleiding wordt op andere tracks beperkt tot drums, elektrische gitaar en een subtiel orgel. Het fraaie ‘Turn Your Pretty Name’ en ‘Kick the Wood’ zijn daar goede voorbeelden van. Een vleugje country en bluegrass ontbreekt echter ook niet, getuige ‘Chamberlain SD’ en ‘Bloody Hands’

Andere invloeden, hoe gek het ook klinkt, lijken van Pink Floyd te komen. ‘My Gospel Song For You’ had ook zomaar op een oude plaat van hen gestaan kunnen hebben. Niettemin blijft de ruggegraat van de band Olson en Louris op de akoestische gitaar. En daar zijn ze verdraaid goed in.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Mark Olson & Gary Louris Label:Hacktone Records
Edwin McCain – Nobody’s Fault But Mine

Edwin McCain - Nobody's Falut but Mine Edwin McCain is een gewaardeerde en vooral typisch Amerikaanse...

Rusty Truck – Luck’s Changing Lanes

Rusty Truck - Luck's Changing Lanes Mark Seliger is een Amerikaanse fotograaf, wiens foto’s al meer dan honderd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT