RECENSIE: Leech - Leave It So

leech-leave it so
2004-07-25 "Leave It So" is het debuutalbum van Leech. Deze band werd in 2000 gevormd, maar kreeg pas echt vorm toen Tim Bluto zich als zanger bij de band voegde. De stem van Bluto is helder en verstaanbaar en speelt in de meeste nummers dan ook de belangrijkste rol. Dit wil overigens niet zeggen dat de rest van de muziek zich op de achtergrond bevindt, er is juist sprake van een goed samenspel tussen de verschillende instrumenten en de zang.
Het album zit in vele opzichten goed in elkaar. Het is gevarieerd, maar vormt toch een eenheid. Na het meerdere keren beluisterd te hebben gaat het niet vervelen, maar daarentegen steeds beter klinken. Bluto’s stem past prima bij frisse, stevige rock en het is ook duidelijk dat hij er veel mee kan. Ook de andere artiesten laten goed horen wat ze in hun mars hebben. Leech rockt lekker!
"Leave It So" is goed afgewerkt. Met een mooi vormgegeven cd-hoesje, compleet met songteksten en mooie foto’s in sobere kleuren wordt het geheel afgemaakt. Van Leech zouden we best nog eens meer kunnen gaan horen!
Recensent:Ike Breed Artiest:Leech Label:Eigen Beheer
crystal entity-close to dawn

Crystal Entity - Close To DawnCrystal Entity is een gothic-waveband, en is duidelijk geïnspireerd door de...

frezno falls-morning star

Frezno Falls - Morning Star Leo Gstrein speelde een aantal jaar geleden in de Finale van de Grote Prijs...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT