RECENSIE: Euros Childs - Cheer Gone

Euros childs - Cheer gone
2008-10-17 Cheer gone is het vierde album van Euros Childs op het Wichita Recordings label. En, het derde album in anderhalf jaar tijd. Deze jongen heeft de afgelopen periode duidelijk geen last gehad van een writers block.

Muzikaal gezien bevindt Euros Childs zich in de alt. country hoek. Maar ondanks dat de band behoorlijk Amerikaans klinkt, komt de band toch echt uit Wales. Je kunt het je bijna niet voorstellen als je Cheer gone beluistert, maar het blijkt toch echt zo te zijn.
Het album trapt af met het lekker lome ‘Autumn leaves’. De song doet mij steeds denken aan Elliott Smith die een song van Bright Eyes onder handen heeft genomen. Erg fijne albumopener, die onder je huid weet te kruipen. Vooral de enorm ingetogen zang van Euros Childs doet op momenten erg aan Elliott Smith denken, al ontbreekt bij de Welshmen wel diens gevoel voor melodie. Euros Childs houdt het liever echt ingetogen, zoals in het mooi kleine ‘Always thinking of her’ of het spannende ‘Farm hand murder’. Op die momenten loert ook Nick Drake om de hoek mee. Maar gelukkig durft de band het ook aan om het tempo iets op te schroeven, getuige ‘Her ways’. En afsluiter ‘Sing song song’ toont aan dat de band zichzelf niet altijd al te serieus neemt. Maar dat bleek ook al uit hun MySpace pagina, waar de band beweert beïnvloed te zijn door o.a. The Pregnant Elephant Anal Disaster en We Throw Shit At Old People. Juist...

Met dit vierde album zal Euros Childs geen wereldfaam gaan krijgen, maar ze hebben wel een ideaal plaatje voor een katerige zondagmorgen afgeleverd. Ben benieuwd of ze binnen een half jaar weer een album zullen afleveren.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Euros Childs Label:Wichita Recordings LTD / V2
Lovvers – Think

Lovvers - ThinkHet Britse Lovvers met dubbel - v - maakt naar eigen zeggen ‘post punk’....

Ice Cube – Raw Footage

Ice Cube - Raw Footage Ice Cube is een van de groten als het om hiphop gaat en wordt gezien als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT