RECENSIE: The Shaky Hands - Lunglight

The Shaky Hands – Lunglight
2008-11-10 The Shaky Hands zijn erg productief. Vorig jaar kwam hun debuutalbum uit en nu ligt de opvolger alweer in de winkel. Lunglight telt veertien nummers. Is dit dan het album waarmee de band voet aan de grond krijgt in Nederland?

De muziek van The Shaky Hands klinkt als up-tempo hoekige indie rock waarin jaren zestig invloeden duidelijk hoorbaar zijn. Denk een beetje aan een kruising tussen Iggy Pop en The Arctic Monkeys, met zo nu en dan een uitstapje naar de Velvet Underground. Soms neigt het naar melodieuze pop en op een ander moment weer naar vuige rock ’n roll. Het klinkt in ieder geval compromisloos.

De opzwepende openers ‘A New Parade’ en ‘Loosen Up’ doen het goed. Het klinkt strak en energiek. En dat energieke gevoel blijft overheersen naarmate het album vordert. Soms is het iets teveel van het goed zoals in ‘Air Better Come’. Hier wordt energiek vervangen door zenuwachtig. Het hoogtepunt van het album is echter ‘You’re The Light’. En nummer met een herkenbare gitaarpartij. Hoe dichter we het einde van Lunglight naderen des te rustiger en melodieuzer de nummers worden. De twee laatste nummers ‘Wake The Breathing Light’ en ‘Oh No’ zorgen ervoor dat je als luisteraar geen opgefokt gevoel overhoudt aan het beluisteren van deze plaat.

The Shaky Hands hebben een prima album afgeleverd. En als ze in hetzelfde tempo blijven werken kan het nooit lang duren voordat we weer iets van ze horen. Het zou leuk zijn als ze voor een paar optredens naar Europa komen. Zodat wij kennis kunnen maken met de opzwepende muziek van The Shaky Hands.


Eerdere recensies van The Shaky Hands:
- 24-11-2007: The Shaky Hands.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Shaky Hands Label:Memphis Industries / Munich
Her Space Holiday - Xoxo Panda and the New Kid Revival

Her Space Holiday - Xoxo Panda and the new kid Revival Her Space Holiday maakt vooral maffe muziek. Ergens heeft de muziek iets...

ZZ Top – Live From Texas

ZZ Top - Live From Texas Hoewel ZZ Top in ons land alleen in de jaren ’80 drie hits scoorde, gaat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT