RECENSIE: Palloc - A Tree in our City

Palloc – A Tree in our City
2008-12-08 Wanneer je elektronica mixt met afwijkende instrumenten en daarbij veel sfeer en spanning voegt zou je de muziek van Palloc uit de koker moeten krijgen, aldus de indieband zelf. En toegegeven, daar hebben ze helemaal gelijk in, getuige hun debuut A Tree in our City.

In de verte heeft de combinatie die Palloc schetst wel wat weg van The Notwist, en die vergelijking is soms ook best treffend. De nummers zijn niet direct spannend, maar zeker wel sfeervol. Daarnaast heeft elk nummer wel iets uit onverwachte hoek dat het nummer van een extra randje voorziet. Soms zijn dat puur mix-technische trucjes, maar soms inderdaad ook afwijkende instrumenten, zoals op ‘Noise in Sleepy Hours’. Het is in ieder geval genoeg om te verbloemen dat de bandleden niet echte virtuozen zijn.

Dit wil overigens niet zeggen dat ze er niets van bakken. Wat ze doen, doen ze goed en het past bovendien perfect in het sfeerbeeld dat ze neer weten te zetten. Dat is bij vlagen zelfs dromerig, zeker wanneer je luistert naar ‘A Sudden Change’. Dromerig betekent ook dat er niet heel veel vaart in de cd zit, maar ook dit past perfect bij de sfeer en totaal sound. Daarbij is het een cd die je niet in een keer afdraait, maar een die ouderwets moet groeien. Wanneer je A Tree in our City daar echter de kans voor geeft, krijg je daar ook een hoop voor terug.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Palloc Label:Eigen Beheer
Unitopia – The Garden

Unitopia - The GardenSoms kan muziek zo mooi en tijdloos zijn dat woorden te kort schieten....

Nigel of Bermondsey - Nigel of Bermondsey

Nigel of Bermondsey - Nigel of Bermondsey Nigel of Bermondsey is het alias van Nigel Hoyle, de oprichter van Gay Dad....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT