RECENSIE: Star Fucking Hipsters - Until we're dead

Star Fucking Hipsters – Until We’re Dead
2008-11-17 De Star Fucking Hipsters komen uit New York City. Het is een ware all-star band met leden van bands als Leftover Crack, Choking Victim en The Slackers in de gelederen. De band heeft een tijdje stilgelegen in verband met de dood van mede-oprichter en drummer Brandon Chevalier-Kolling. Nu debuteren ze met een knallende plaat vol met punk, ska, crust en talloze andere muzikale invloeden. Until We’re Dead bevat dertien tracks en zanger Sturgeon is verantwoordelijk voor de politiek getinte teksten.

Het eerste nummer is een korte introductie die je muzikaal gezien op het verkeerde pad zet. Stevige terror knalt je huiskamer binnen. Zo subtiel daarentegen begint het tweede nummer en tevens titeltrack met een rustig piano deuntje. Als eenmaal de gitaren, drums en zanger hun intrede doen, is er geen weg meer terug:“I need to leave this place, I hate the human race.” De toon is gezet. Het heeft de vertrouwde sound die we kennen van LOC en CV. Op ‘Immigrants & Hypocrits’ raast de band verder en is zangeres Nico de Gaillo te horen. Zij is de meest recente aanwinst van de band en is onder andere bekend van Another Dying Democracy en The Randalls.

Op ‘Two Cups of Tea’, ‘Empty Lives’ en ‘Only Sleep’ doet de band een stapje terug. Met name ‘Two Cups of Tea’ is erg rustig. Dit komt ook door de vriendelijk klinkende zang van Nico, waar bij ‘Empty Lives’ de kenmerkende schreeuwstem van Sturgeon juist een wat agressievere de toon zet. Dan skanken we lekker verder met het opgewekte ‘Snatch to the Suture’. Zonder een minder politiek getinte boodschap over te brengen, maakt de band een knipoog naar Public Enemy met het nummer ‘9/11 Was (An Inside Joke)’.

Na deze rustigere tracks zet de band zowaar een metal riff neer in ‘The Path Is Paved’. Ook in de volgende nummers, waaronder ‘Zombie Christ’ en ‘This Wall-Mart Life’, gaat de band in een hoog tempo verder. De energie is op bij afsluiter ‘Death Or Fight’, een soort balad van ruim acht minuten. Hierin komen enkele stukken terug die al eerder op de cd te horen waren.

Fans van een stevige pot punk in de lijn van Choking Victim en Leftover Crack kunnen met deze debuutplaat van de Star Fucking Hipsters hun hart ophalen!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Star Fucking Hipsters Label:Fat Wreck Chords
Dillinger Four – Civil War

Dillinger Four - Civil WarHet heeft even geduurd, maar na zes jaar komt Dillinger Four dan eindelijk...

Hank Williams  - The Unreleased Recordings

Hank Williams - The Unreleased Recordings Hank Williams wordt geboren op 17 september 1923. Op zijn veertiende richt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT