RECENSIE: Midnight Menace - Fences

Midnight Menace – Fences
2009-03-20 Het is misschien lullig om te zeggen dat je deze cd niet hoeft te kopen. Alle vijf de nummers die op Fences staan zijn gewoon te downloaden via de MySpace van de band. Mocht je ze dan niet eens willen downloaden, dan kun je ze gewoon beluisteren via internet. Voor de mensen die de muziek vervolgens goed pruimen is er ook nog eens de kans om deze muziek op cd aan te schaffen. Dit zal je dan wel een paar euro’s gaan kosten, maar dan heb je wel een leuke cd. De verpakking ziet er uiterst professioneel uit al heb je de vijf nummers reeds gehoord op internet. Maar waarschijnlijk zal de MySpace van deze Zwolse band je vaker terug doen lokken om de nummers nogmaals te beluisteren en de cd te bestellen.

Want met dit kleine arsenaal aan nummers weet Midnight Menace zich goed te presenteren. Voor deze presentatie trekken ze een kwartier uit. Een kwartier vol rauwe punk. Rise Against, Bouncing Souls, Face To Face en No Use For Name zijn hoorbare inspiratie geweest voor deze band. Groot verschil is de zangeres Heleen, vergeleken met de inspiratiebronnen dan. Helder, up- tempo en hier en daar een lekkere uithaal van deze vrouwelijke schone. Beste nummer van de plaat is toch ‘No Rest For The Wicked’. Uiterst pakkend gitaarwerk en Heleen op haar best.

Niet beluisteren op MySpace maar aanschaffen en luisteren in de auto. Durf te wedden dat je een stukje harder gaat rijden als je opgaat in deze vijf nummers. Benieuwd naar de live optredens? Kijk dan ook eens op de MySpace terwijl je de muziek luistert, en koop daar ook gelijk een entreebewijs voor.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Midnight Menace Label:Eigen Beheer
Thin Lizzy – Still Dangerous (Live At The Tower Theatre, Philadelphia, 1977)

Thin Lizzy - Still Dangerous Thin Lizzy ’s dubbele liveplaat Live And Dangerous wordt vaak gezien als...

U2 – No Line On The Horizon

U2 - No Line on the Horizon Het uitlekken van het nieuwe U2 album No Line On The Horizon haalde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT