RECENSIE: Thin Lizzy - Still Dangerous

Thin Lizzy – Still Dangerous (Live At The Tower Theatre, Philadelphia, 1977)
2009-03-19 Thin Lizzy’s dubbele liveplaat Live And Dangerous wordt vaak gezien als één van de beste livealbums aller tijden, maar eigenlijk is het helemaal geen echte liveplaat. De opnamen, die in 1977 werden gemaakt tijdens concerten in London en Toronto, werden namelijk achteraf onderworpen aan allerlei productionele trucs, waaronder overdubbing. Het onlangs verschenen album Still Dangerous bevat opnamen van een ander concert uit dezelfde tournee en klinkt volgens de platenmaatschappij precies zoals het destijds in de concertzaal ook geklonken moet hebben. Hiernaast bevat Still Dangerous ook een drietal songs die destijds niet op Live And Dangerous werden opgenomen, maar daar staat tegenover dat er ook tien nummers ontbreken.

De eerste helft van Still Dangerous bevat het wat bekendere werk, waaronder ‘Cowboy Song’, ‘Boys Are Back In Town’ en natuurlijk ‘Dancing In The Moonlight’. Thin Lizzy’s bekendste nummer ‘Whiskey In The Jar’ ontbreekt helaas, maar stond ook niet op Live And Dangerous. De tweede helft van het album bevat wat minder bekende songs, maar is muzikaal gezien zeker niet minder interessant.

In 1977 was Thin Lizzy met Phil Lynnot, Brian Robertson, Scott Gorham en Brian Downy in haar sterkste bezetting en muzikaal gezien staat Still Dangerous dan ook als een huis. Ook qua geluid is het album dik in orde, dankzij het mixen en masteren van Glyn Johns (onder andere The Who, Rolling Stones, Led Zeppelin en The Eagles). Een belangrijk minpunt is echter de korte speelduur. Still Dangerous duurt slechts 47 minuten en dat is gewoon te kort. Om echt te laten horen hoe goed Thin Lizzy in 1977 was, zou het beter zijn geweest om gewoon het hele concert op cd uit te brengen. Met deze tien nummers blijft het toch bij een vluchtige indruk. Een goed voorbeeld van een gemiste kans.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Thin Lizzy Label:Proper American Records
Elysian Fields - The Afterlife

Elysian Fields - The AfterlifeFluitende vogels en de zon, die steeds vaker zijn oranje bol laat zien,...

Midnight Menace – Fences

Midnight Menace - Fences Het is misschien lullig om te zeggen dat je deze cd niet hoeft te kopen. Alle...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT