RECENSIE: The Setting Son - Spring of Hate

The Setting Son – Spring Of Hate
2009-07-31 The Setting Son is een vijfkoppige formatie uit Kopenhagen, Denemarken. En Spring Of Hate is de naam van hun tweede album. Dit twaalf nummers tellende album is kort maar krachtig. 36 minuten duurt het geheel om precies te zijn. Fijn als je het niks vindt want dan is het snel voorbij. Balen als je een fan bent.

Spring Of Hate is een aangenaam up-tempo album. Vol lekkere recht toe recht aan popliedjes. Af en toe vind je een vleugje rock terug in de muziek. Daarnaast is de jaren zestig sound ook duidelijk aanwezig. Maar het meest kenmerkende aan de muziek van The Setting Son is het orgel geluidje. Soms doet het een beetje denken aan de Lefties Soul Connection. Bijvoorbeeld bij het nummer ‘Soulmate’. Een lekker jaren zestig klinkende meezinger. En wanneer je het intro van ‘Obsession’ hoort is een vluchtige gedachte The Beatles niet vreemd. En zo staat dit album vol met muzikale links naar andere bands.

The Setting Son pakt dus het beste van verschillende muzikale werelden en weet dat tot een aardige mix te verwerken. Zoals eerder al vermeld duurt het album slechts 36 minuten. Misschien is dat maar goed ook want mocht het geheel langer duren dan ligt verveling op de loer. Want op den duur besluipt je het gevoel dat je het wel een beetje hebt gehoord. Desalniettemin is Spring Of Hate een heel aardig album.

Dus, ben je liefhebber van The Beatles, kun je een vleugje Stones ook wel waarderen en ben je liefhebber van aangename orgelmelodieën dan is dit album een aanraden. Bovengenoemde natuurlijk wel in een modern jasje gegoten. Kortom, dit album is het beluisteren waard.


Eerdere recensies van The Setting Son:
- 04-09-2007: The Setting Son.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Setting Son Label:Bad Afro
Supermannen – The Best OF

De Supermannen - The Best OfDit uit Almere en Amsterdam afkomstige kwartet heeft ongeveer 7 jaar nodig...

Meat Puppets – Sewn Together

Meat Puppets - Sewn Together De eerste kennismaking met de Meat Puppets , de band rondom de Kirkwood...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT