RECENSIE: Drew Nelson - Dusty Road to Beulah Land

Drew Nelson – Dusty Road To Beulah Land
2009-08-13 Dusty Road To Beulah Land is het tweede album van de Amerikaanse singer/songwriter Drew Nelson. Beulah Land is geen plaats. Het is de naam van een eind 19de eeuwse gospel hymne geschreven door Edgar Page Stites. Volgens de tekst van de hymne kun je vanaf Beulah Land de hemel zien. Een titel die een behoorlijke lading meegeeft aan het album. Daarnaast is Beulah ook een plaatsje in Michigan in Amerika. De staat waar Nelson vandaan komt. Het telt slechts 380 inwoners en ligt in het noorden van de staat. Wellicht kun je vandaar ook de hemel zien.

Welke Beulah Nelson bedoelt is mij niet geheel duidelijk. Maar ik kies toch voor de eerste optie. Waarom? Omdat er zo hier en daar nog al wat verwijzingen naar het hiernamaals voorbij komen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘True And Fine’. Maar genoeg over de titel nu, verder met de muziek. Dusty Road To Beulah Land klinkt niet veel anders dan zijn debuutalbum. Het is singer/songwriter muziek met een country inslag. Banjo’s, slide-gitaar, mandoline, dat soort invloeden uit de country wereld vind je terug in zijn muziek.

Dusty Road begint up tempo en energiek. Maar naarmate het album vordert wordt het geheel rustiger en intiemer. Met een stem die in vlagen iets weg heeft van Bruce Springsteen weet hij zijn ingetogen nummers uitstekend over te brengen. Soms wekt het medelijden op maar soms kan het ook erg klagend klinken. In de positieve zin van het woord. ‘Molly’s Home’ is een voorbeeld van een klaagzang. Eentonige begeleiding en een zangmelodie waar weinig variatie in zit. En toch weet het te raken.

Nelson heeft een prima album afgeleverd. Zelfs de niet Country liefhebber zal dit kunnen waarderen. Voorlopig staan er nog geen concerten in Nederland gepland dus degene die hem willen zien zullen naar Ierland moeten. Daar staat hij binnenkort namelijk wel.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Drew Nelson Label:Waterbug
Ricky Skaggs – Highways And Heartaches

Ricky Skaggs - Highways & HeartachesDe naam Ricky Skaggs zal maar weinigen bekend in de oren klinken. Zeker in...

Men Without  - Naturally

Men Without Pants - Naturally Men Without Pants is een samenwerking tussen de drummer van Jon Spencer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT