RECENSIE: Ricky Skaggs - Highways & Heartaches

Ricky Skaggs – Highways And Heartaches
2009-07-04 De naam Ricky Skaggs zal maar weinigen bekend in de oren klinken. Zeker in Nederland. Maar in thuisland Amerika kan deze 54 jarige countryheld nauwelijks gewoon over straat. Hij scoorde daar al 19 top tien noteringen, waarvan 11 nummers de hoogste positie behaalde (in de Countryhitlijst welteverstaan). Hij heeft inmiddels 14 Grammy Awards op zijn schoorsteenmantel staan. Om nog maar te zwijgen van alle overige prijzen die hij in zijn carrière heeft gewonnen. Niet slecht dus.

Highways And Heartaches is het nieuwste album van Skaggs. Alhoewel nieuw. Highways And Heartaches is eerder al in 1982 uitgekomen. Nu, 27 jaar na dato ligt dit album dus opnieuw in de winkels. Het is de eerste heruitgave in een serie van oudere albums van Skaggs die opnieuw uitgebracht gaan worden. Om zijn glorie jaren nogmaals te laten herleven zeg maar. Voor ons is het misschien een beetje gek dat Skaggs dat doet maar de Amerikaanse Country markt is groter dan de Popmarkt. In de praktijk komt het er dus op neer dat het gewoon een commerciële actie is. Hopelijk weet hij de jeugdige muziekfan voor zich te winnen en verkoopt hij zo nog wat extra albums.

Zoals ik het hierboven heb beschreven klinkt het misschien een beetje negatief maar dat is niet helemaal zo. Muzikaal is het een prima album. En de singles die in ‘82/83 zijn uitgebracht, ‘Heartbroke’, ‘You’ve Got A Lover’, ‘I Wouldn’t Change You If I Could’ en Highway 40’, waarvan alleen de tweede ‘slechts’ de tweede plaats haalde, zullen het ongetwijfeld opnieuw goed gaan doen. Maar uiteindelijk blijft het toch leuker als er nieuw materiaal uitkomt.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Ricky Skaggs Label:Sony Music
The United Steel Workers Of Montreal – Three On The Tree

The United Steel Workers of Montreal - Three on the TreeHet Canadese sextet The United Steel Workers Of Montreal is door de...

Drew Nelson – Dusty Road To Beulah Land

Drew Nelson - Dusty Road to Beulah Land Dusty Road To Beulah Land is het tweede album van de Amerikaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT