RECENSIE: The High Strung - Ode to the Inverse of the Dude

The High Strung – Ode To The Inverse Of The Dude
2009-06-28 Met Ode To The Inverse Of The Dude is de uit Detroit afkomstige band The High Strung aan zijn vierde album toe. Met behulp van producer David Newfeld (eerder werkzaam voor onder andere Broken Social Scene, Los Campesinos! en Super Furry Animals) komt de psychedelische indie-pop die de band hier serveert beslist charmant over, maar echt overdonderen en als geheel beklijven wil het niet.

Hoewel de elf hier aanwezige tracks in nog geen half uur aan je voorbij trekken en afwisselend van aard zijn, slaat na tweederde onderweg te zijn de verveling toch enigszins toe. Echter, waar het staartje van het album dan misschien niet zo weet te boeien, valt er tot en met het schattige folk-liedje ‘Got Your Back’ zeker wel het een en ander te genieten.

Het The Polyphonic Spree-achtige openingsnummer ‘Standing At The Door Of Self-Discovery’ zet direct de spontane, luchtige en warme retro-toon die ook tijdens onder meer het aan Clinic en Spoon schatplichtige ‘Real Stone’, het stuiterende rammelpop-liedje ‘The Life Style That Got Away’, het vrolijk rockende ‘Out Of Character’ en het energieke Flaming Lips meets Zappa-achtige ‘Guilt Is How I’m Built’ aangenaam de boventoon voert.

Al met al levert het sympathieke trio een aardig en hier en daar lekker aanstekelijk schijfje af. Wereldschokkend of essentieel is het allemaal echter niet.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:The High Strung Label:Park the Van
Leonor Jonker - Muziekreis Door Het Berlijn Van Toen Tot Nu

Leonor Jonker - Muziekreis door het Berlijn van Toen en NuWist je dat livemuziek erg belangrijk was voor de nazi's destijds? Dat ze een...

Floating Action – Floating Action

Floating Action - Floating Action Floating Action is het pseudoniem van Seth Kauffman. Deze muzikale...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT