RECENSIE: Ali Campbell - Flying High

Ali Campbell – Flying High
2009-07-08 Flying High is inmiddels al Ali Campbell zijn derde solo album en het eerste album sinds Ali officieel uit UB40 gestapt is. Het album, vernoemd naar het enige instrumentale nummer op de plaat, is wederom een erg leuke cd geworden. De opvallende gastbijdragen van de nieuwe generatie reggae artiesten als Shaggy, Lady Saw en Gentleman zorgen ervoor dat Flying High net boven het gemiddelde uitstijgt.

Al vanaf het eerste nummer wordt een lekker reggaeritme gecombineerd met de bekende UB40 stem van Ali Campbell. Net als zijn gezang je begint te irriteren komt de Duitse Gentleman met zijn dancehall de track versterken. Dit kunstje wordt op Flying High verscheidene keren herhaald, de ene keer met Shaggy op een heerlijke cover van Tom Jones’ ‘She’s a lady’ en met Lady Saw op ‘What you gonna do bout it’.

Op de overige nummers blijft dan helaas het gevoel hangen dat je wat mist. Ali had er wellicht beter aan gedaan om, volledig in de modernere stijl, zich op elk nummer te laten vergezellen door collega’s. Zo is ‘Out from under’ teveel een nietszeggend pop nummertje en mist het het gevoel dat andere roots artiesten wel weten over te brengen op hun solo nummers.

Met Flying High heeft Ali Campbell wederom een aardige plaat geproduceerd. Helaas is in lang niet alle nummers goed te horen dat we hier met zo’n groot artiest te maken hebben. Met name de cover van ‘My happiness’ doet denken aan de bekende man achter een orgeltje die je in elk willekeurig restaurant kan aantreffen. Desondanks komt de popachtige reggae van UB40 zeker terug in een groot gedeelte van de nummers, zij het hier en daar wat minder swingend. De echte UB40 fan zal dit album daarom ook zeker kunnen waarderen, daarnaast moet het voor deze doelgroep ook leuk zijn om eens in contact te komen met andere, modernere reggae artiesten. Omgekeerd zullen de fans van Lady Saw en Shaggy een stuk minder content zijn met deze hier en daar teveel naar pop neigende reggae.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ali Campbell Label:Ada Global
Laurent Garnier – Tales Of A Kleptomaniac

Laurent Garnier - Tales of a KleptomaniacVoor het eerst sinds het atmosferische Cloud Making Machine uit 2005 heeft...

PN – From What Rivers Have To Offer

PN - From What Rivers Have To Offer België heeft al jaren een heel behoorlijk aanbod van bands in de hardere...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT