RECENSIE: Flevans - 27 Devils

Flevans – 27 Devils
2009-07-24 Flevans is een producer uit Brighton die al twee albums op zijn naam heeft staan. Op deze albums gebruikte hij voornamelijk samples, maar zo nu en dan speelde hij ook zelf wat stukken in. In 2008 tourde Flevans als bassist van de band Backini door Engeland en stond hij onder andere op het Glastonbury festival. Hierdoor kreeg hij de smaak van het live spelen te pakken en besloot hij zijn nieuwe album helemaal zelf in te spelen, met echte instrumenten. Ook debuteert Flevans op dit album als zanger en daarnaast nodigde hij Sarah Scott en Backini-zangeres Shona Foster uit om een paar nummers in te zingen.

27 Devils is een swingend album, waarop instrumentale tracks en nummers met zang elkaar afwisselen. Ook muzikaal gezien is er vrij veel afwisseling op 27 Devils. ‘Mad Perks’, met zang van Flevans zelf, en de instrumentale titeltrack zijn gedreven, funky nummers, maar ‘More On The Way’ is bijvoorbeeld een stuk rustiger. Dit nummer doet, vooral door de mooie zang van Shona Foster, wel wat aan Zero 7 denken. De naam van deze band komt ook boven bij ‘On & Out’, dat door Sarah Scott gezongen wordt. Ook hier zit de overeenkomst voornamelijk in de zang. Muzikaal gezien gaat ‘On & Out’ veel meer richting soul.

Ook ‘All To Play For’ wordt door Scott gezongen, maar hier doet ze weer meer aan Beth Gibbons van Portishead denken. In ‘Endless Things’ zingt Flevans weer zelf en dit nummer heeft verder een heerlijk baslijntje. Verderop in de track wordt ook nog wat geëxperimenteerd met elektronica. ‘Flicker’ leunt op een overstuurd orgeltje en het zeer funky ‘Hold No Water’ heeft in het begin zeer fraaie blazers. Het hoogtepunt van het album is de sfeervolle afsluitende track ‘Neckbone’ met mooie zang van Flevans en een heerlijk pianootje.

Flevans bewijst met 27 Devils dat hij helemaal geen samples nodig heeft om een leuke plaat af te leveren. Het zomers klinkende album is een aanrader voor iedereen die van funky muziek houdt.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Flevans Label:TruThoughts
Geff – Land Of The Free

Geff - Land of the FreeHet pas ontstane Geff is een zogenaamde supergroep rond zanger Göran Edman....

Lee Fields & The Expressions – My world

Lee Fields & The Expressions - My World Als we het bijgevoegde persbericht over Lee Fields mogen geloven is hij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT